Qlandia
Bitka barv: umazano rožnata vs. pudrasto modra
Če se za trenutek predamo stereotipu, da roza pripada ženskam in modra moškim – katera bi zmagala v dvoboju?

Prvič v zgodovini je barvni inštitut Pantone za barvo leta izbral kombinacijo dveh barv: Rose Quartz (izraža sočutje ter občutek zbranosti) in Serenity (izraža občutek oddiha in sprostitve).

Mi smo preverili, kako se obneseta v bitki barv.

Pantone nam vsako leto postreže z barvo leta, ki zaznamuje področje grafika, oblikovanja, arhitekture in industrije.

1 : 0 za ljubezen

Umazano rožnata je barva kamna roževca, znanega tudi kot kamen zaljubljencev, ki prinaša ljubezen, harmonijo in zdravje.

1 : 1 za neskončno sproščenost

Vedro pudrasto modra Serenity je lahkotna in sveža. Asociira na prostrano nebo, oddih in popolno sprostitev.

2 : 1 za toplo rožnato

Bogat odtenek barve kamna roževca se odlično poda k hladni modri, sivi, olivno zeleni ali topli sončni rumeni in koralno rdeči.

2 : 2 za hladno modro

Lahkotno in svežo pudrasto modro kombiniramo s sončno rumeno, oranžno in koralno rdečo, lepo pa se poda tudi k hladnim barvam.

3 : 2 za industrijski stil

Oster in asketski industrijski stil omehčajo dodatki v Rose Quartz odtenku. Eleganten poudarek pa mu bodo dodala svetila in drugi dekorativni izdelki iz bakra.

3 : 3 za skandinavski stil

Odtenek Serenity je zelo primeren tudi za kombiniranje z naravnim lesom ter ustvarjanje interierja v skandinavskem stilu ali obalnem stilu.
Kombinacija Rose Quartz & Serenity izraža ravnovesje, umirjenost, skladnost in povezanost.

Zmaga

Kombinacija obeh odtenkov je že zavladala na pomladno poletnih modnih pistah in postala nov trend v notranjem dizajnu, kateri pa je očaral vas? Zmagovalec je stvar vaše osebne preference in kakor koli se boste odločili, boste pomlad pozdravili v stilu, trendu in predvsem z občutkom pomirjenosti in ravnovesja.
Pošči trendi izdelke v nakupovalnem centru Qlandia
Torbica Zwei

Torbica Zwei

Ženska torbica je narejena iz kvalitetnega materiala in se poda vsaki ženski.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#moda
QL torbe za šolske dni

Naveličani klasičnih nahrbtnikov? Poiščite modno torbo, s katero ustvarite popoln šolski slog.

#moda
Trend: urbani safari

Nevtralni toni, ki se v utility slogu prepletajo z živalskimi vzorci, velikimi kosi nakita in modnimi dodatki, ki odražajo naravo. Dobrodošli v urbani džungli.

#moda
SOS: kako poleti rešiti jutranjo frizuro

Ste se zbudili z zaležano in neurejeno pričesko, pa ni časa za umivanje las? S spodnjimi predlogi boste jutranjo zagato hitro rešili in obenem poskrbeli za QL slog tekom celega dne.

#moda
Nori jeans pomladi 2019

5 trendovskih kavbojk, ki jih (najbrž) še nimate v svoji omari.

#moda
Kako izbrati pravo torbico za vsak dan

Upoštevajte teh nekaj pravil in našli boste torbico, od katere se ne boste mogli ločiti.

#moda
Urejeni za apres-ski
Ohranite QL slog tudi, ko stopite iz smuči.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Kranj