Qlandia

Prikupni žametno rdeči kolački

Sladki, privlačni in polnega okusa – »red velvet« kolački bodo zagotovo segli v srce.

Valentinovo razvajanje ni popolno brez pregrešnega sladkanja. In seveda ni bolj strastne barve, kot je bogata žametno rdeča. Če to dvoje združimo, dobimo popolno kombinacijo, ki bo razveselila prav vsakega sladkosnedega valentinčka.

Red velvet kolačke (ali torto) ste zagotovo že vsi vsaj videli oziroma zanje slišali. To je tista božansko pregrešna sladica, ki se v svoji bogato rdeči teksturi bohoti v ameriških filmih in serijah. Običajno jo postrežejo s kremo iz kremnega sira, ki ji doda ravno prav svežine in izjemen kremast kontrast.

QL namig

Pripravite red velvet kolačke za svojo ljubezen ali, še bolje, priprave te prikupne pregrehe se lotita kar skupaj!

 KOLAČKI sestavine 

  • 250 g moke
  • 2 jajci
  • 1 zvrhana žlica kakava v prahu
  • 115 g zmehčanega masla
  • 300 g sladkorja
  • 240 ml pinjenca
  • 2 žlici rdeče jedilne barve v pasti
  • 1 žlička belega kisa
  • 1 žlička sode bikarbone
  • ½ žličke soli

 KREMA sestavine 

  • 360 ml sladke smetane
  • 230 g sirnega namaza (npr. Philadelphia)
  • 230 g sira mascarpone
  • 1 vaniljev sladkor
  • 115 g sladkorja v prahu

Potrebne sestavine poiščite v trgovinah z živilsko ponudbo
 PRIPRAVA 

V posodo presejemo moko, kakav in sol. V drugi posodi zmešamo pinjenec in jedilno barvo. V večji posodi gladko zmiksamo maslo, vaniljev sladkor in sladkor. Dodamo jajci in nadaljujemo z miksanjem. Izmenično dodajamo sestavine iz prve in druge posode v manjših količinah. Vseskozi mešamo vse dokler ne porabimo vseh sestavin in dobimo gladko maso.

V skodelico damo sodo bikarbono in jo prelijemo s kisom. Ko se speni, dodamo masi za biskvit in premešamo. Če je biskvit preveč bled (oziroma želimo bolj intenzivno rdečo barvo kolačkov), dodamo še jedilne barve in dobro premešamo.

Maso nalijemo v silikonski pekač za muffine, ki smo ga pred tem poplaknili s hladno vodo. (Za res prikupno valentinovo presenečenje priporočamo modelčke v obliki srca). Uporabimo lahko tudi klasičen pekač za muffine, le da v tem primeru vdolbinice obložimo s košaricami iz peki papirja. Posamezne vdolbinice napolnimo le malce čez polovico, saj bodo kolački v pečici vzhajali. Pečemo na 175 °C približno 15-20 minut oziroma dokler kolački niso pečeni (preverimo z zobotrebcem). Pečene kolačke ohladimo.

Pripravimo še kremo. V posodi miksamo kremni sir, mascarpone, vaniljev sladkor in sladkor v prahu tako dolgo, da dobimo gladko maso brez grudic. Prilijemo še sladko smetano in miksamo tako dolgo, da dobimo čvrsto kremo. Naložimo jo v dresirno vrečko in kolačke okrasimo. Uporabimo lahko tudi sladkorne mrvice, srčke ipd.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?