Qlandia
Moja QL ura aktivnosti
Naučimo se upoštevati čas za obveznosti in igro na zabaven način.

Imate dovolj priganjanja vaših najmlajših k domači nalogi, umivanju zobkov ali skoku v sladek spanec? Če so tudi pri vas doma na dnevnem meniju pogajanja za »samo še 5 minut igranja« ali »samo še eno risanko«, smo našli QL rešitev za vas. Izdelajte svojo QL uro aktivnosti in jo obesite v otroško sobico ali drugam na vidno mesto v stanovanju. Z njo bo vaš mali pobalin takoj vedel, kdaj je čas za obveznosti in kdaj za zabavo.

Skupaj se dogovorite, kako boste razporedili čas, ko ste doma

QL ura aktivnosti bo pomagala že od malega usvojiti občutek za razporejanje časa in vzpostavitev delovnih navad. Barvno razdeljena ura bo tudi najmlajšim takoj pokazala, kdaj je čas za domačo nalogo, risanke, interesne dejavnosti, večerjo, ščetkanje zob ali spanje. Brez pogajanja ali kislih pogledov – ura točno ve, kdaj je čas za kaj.

Izdelajte svojo QL uro aktivnosti

Vse, kar potrebujete, so preprosta analogna ura s kazalci in belim ozadjem in raznobarvni flomastri. Skupaj z vašimi malimi škrati določite, kdaj je čas za domačo nalogo, risanke, igro ipd. Če recimo pridete domov ob 15ih, najprej določite čas (npr. 1 uro) za domačo nalogo, nato čas (npr. 1,5 ure) za interesne dejavnosti in tako dalje vse do časa za urejanje pred spanjem in odhod v posteljo.

Časovne intervale označite na ozadju ure z barvnimi izseki, naredite pa lahko tudi dodatno legendo, kaj posamezne barve predstavljajo.

Že samo pogled na uro, bo otroku povedal, kdaj je čas za določeno aktivnost, obenem pa bo ura vzpostavila občutek za organizacijo časa, opravljanje obveznosti in vzpostavitev delovnih navad.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKrško