Qlandia
Moja QL ura aktivnosti
Naučimo se upoštevati čas za obveznosti in igro na zabaven način.

Imate dovolj priganjanja vaših najmlajših k domači nalogi, umivanju zobkov ali skoku v sladek spanec? Če so tudi pri vas doma na dnevnem meniju pogajanja za »samo še 5 minut igranja« ali »samo še eno risanko«, smo našli QL rešitev za vas. Izdelajte svojo QL uro aktivnosti in jo obesite v otroško sobico ali drugam na vidno mesto v stanovanju. Z njo bo vaš mali pobalin takoj vedel, kdaj je čas za obveznosti in kdaj za zabavo.

Skupaj se dogovorite, kako boste razporedili čas, ko ste doma

QL ura aktivnosti bo pomagala že od malega usvojiti občutek za razporejanje časa in vzpostavitev delovnih navad. Barvno razdeljena ura bo tudi najmlajšim takoj pokazala, kdaj je čas za domačo nalogo, risanke, interesne dejavnosti, večerjo, ščetkanje zob ali spanje. Brez pogajanja ali kislih pogledov – ura točno ve, kdaj je čas za kaj.

Izdelajte svojo QL uro aktivnosti

Vse, kar potrebujete, so preprosta analogna ura s kazalci in belim ozadjem in raznobarvni flomastri. Skupaj z vašimi malimi škrati določite, kdaj je čas za domačo nalogo, risanke, igro ipd. Če recimo pridete domov ob 15ih, najprej določite čas (npr. 1 uro) za domačo nalogo, nato čas (npr. 1,5 ure) za interesne dejavnosti in tako dalje vse do časa za urejanje pred spanjem in odhod v posteljo.

Časovne intervale označite na ozadju ure z barvnimi izseki, naredite pa lahko tudi dodatno legendo, kaj posamezne barve predstavljajo.

Že samo pogled na uro, bo otroku povedal, kdaj je čas za določeno aktivnost, obenem pa bo ura vzpostavila občutek za organizacijo časa, opravljanje obveznosti in vzpostavitev delovnih navad.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Krško