Qlandia
Zbudi se!
Zbudi se!
Spomladanska utrujenost se nas loti ravno v času, ko bi nas moralo kar razganjati od energije. Kako jo premagati?

Sonček nas vedno bolj greje, narava se spet ovija v bujno zelenje, mi pa zehamo in komaj čakamo, kdaj bomo lahko spet skočili pod odejico.

Recite ne pomladni nadlogi in jo premagajte z nekaj malimi triki!

 1. Jejte veliko sadja in zelenjave - To vas bo napolnilo z vitamini in minerali, ki bodo telo ponovno poživili. Težko in mastno hrano pustite v zimskih dneh, privoščite si raje špinačo, granatno jabolko in ovsene kosmiče – živjo železo, magnezij in vitamini B!

 2. Bodite aktivni - Pojdite na sonce, gibajte se, telovadite in predvsem naužijte se svežega pomladnega zraka. Že 15 minut na soncu vas nahrani z vitaminom D za cel dan!

 3. Pijte dovolj vode - Dehidracija je pogosto razlog za občutek izčrpanosti, utrujenost in slabo voljo. Pripravite si tekočino (vodo, limonado ali nesladkan čaj) v prikupno stekleničko in veliko lažje boste spili vsaj 2 litra dnevno.

 4. Smejte se - Mogoče se sliši nenavadno, vendar bodo aktivnosti, ki vas razvedrijo in nasmejejo hitreje premagale utrujenost. V trenutku boste začutili energijo, ki prevzema vaše telo.

 5. Zadihajte - Odpravite se v naravo in napolnite pljuča s kisikom. Dovolj je, da 10x globoko vdihnete. V trenutku boste zbujeni.

 6. Vzemite si čas zase - Privoščite si masažo, obiščite savno ali meditirajte ob pomirjujočih vonjih izbranih zelišč. Poskusite aromaterapijo s sivko, bergamotko, sladko pomarančo, kamilico, meliso ali baldrijanom.

Zakaj se nas loti spomladanska utrujenost?

 • Zimske razvade
  Premalo gibanja in veliko hrane, predvsem take, ki vsebuje veliko maščob in ogljikovih hidratov. Zveni znano? Slabe zimske navade lahko ob prehodu v pomlad otežijo organizem, kar čutimo kot utrujenost.

 • Nihanje temperatur
  Mrzlo jutro, vroče popoldne in spet hladen večer. Pomlad nam ne ponagaja samo pri izbiri oblačil. Hitro prilagajanje na temperaturo tudi izčrpa organizem.

 • Hormonske spremembe
  Pozimi se zaloga serotonina (hormona sreče) prazni, zaradi pomanjkanja svetlobe pa prevladuje melatonin (spalni hormon). S prihodom sončnih dni se začne razmerje teh hormonov počasi obračati, kar obremeni telo in lahko občutimo kot utrujenost.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Krško