Qlandia
Jagnjetina z rožmarinom in metino omako

Okusite velikonočne praznike z veliko žlico! 

Če bi želeli poleg tradicionalnih jedi poskusiti kaj novega in s postreženo jedjo presenetiti svoje najdražje, so za vas v Sparu pripravili izviren predlog, ob katerem se bodo zagotovo vsakomur pocedile sline.

Recept

Za 2 osebi potrebujemo:

  • 40 dag jagnjetih filejev
  • sol
  • poper
  • vejice rožmarina
  • groba sol (solni cvet)
  • 50 g metinih listov
  • 25 g sladkorja v prahu 
  • 15 ml balzamičnega kisa 

QL zanimivost

Jagnjetina je odlična izbira za vse, ki skrbite za svoje zdravje. Vsebuje velik delež beljakovin in osem esencialnih aminokislin. Bogata je tudi s cinkom, ki je pomemben za delovanje imunskega sistema ter pomaga pri celjenju ran in uravnavanju krvnega sladkorja, ureja metabolizem ter ščiti zdravje prostate. V jagnjetini ne manjkajo niti vitamini, saj to rdeče meso vsebuje vitamin B12, ki ščiti pred slabokrvnostjo, ohranja zdrav živčni sistem in prebavo ter vitamin B3 (niacin), ki ščiti pred nastankom Alzheimerjeve bolezni, ohranja zdravo kožo in prebavni trakt.

Jagnječji file solimo in popramo, zavijemo v folijo in spečemo v razgreti pečici na 180 ˚C tako, da v sredici doseže temperaturo 28 ˚C. Narežemo poševno na želeno velikost grižljajev in nabodemo na rožmarinove vejice.

Za metino omako v možnarju stremo metine liste s sladkorjem v pasto in pustimo 30 minut, da se dobro spoji. Po okusu dodamo balzamični kis.

Pred serviranjem pečene fileje pokapamo z metino omako in potresemo s solnim cvetom. Omako lahko serviramo posebej v lonček, da sami namakamo grižljaje.
Poskusite več receptov na strani: 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#kulinarika
Ste že slišali za Poke Bowls?
Tradicionalna specialiteta s Havajev osvaja kulinarično sceno in srca. Privoščite si okusno in lično skledo sreče.
#kulinarika
Recept: Po-velikonočni žepki

Kam z ostanki velikonočne pojedine? Pripravite hrustljave žepke, polne velikonočnih okusov. Hitra in preprosta rešitev kam z ostanki šunke in pirhov.

#kulinarika
Recept: Sočna velikonočna šunka v testu

Slastna in bohotna, šunka v kruhovem testu vsekakor ne sme manjkati na velikonočni mizi. Pripravite jo po našem receptu, zraven pa postrezite sladko čili omako ali jabolčno čežano.

#kulinarika
Pisani italijanski piščanec

Lahkotna simfonija okusov iz pečice. Z veliko beljakovinami in vlakninami ter izjemno malo hidrati je idealna izbira za okusno kosilo ali večerjo v času izpolnjevanja novoletnih zaobljub.

#kulinarika
Poširane hruške s sladoledom
Preprosta, a obenem elegantna in dekadentna sladica je idealen zaključek prefinjene praznične večerje. Pripravite jo po našem receptu.
#kulinarika
Rižota z bučo in kraljevimi kozicami
Tako kremasta in bogatega okusa, da se ob njej sline kar pocedijo. Odlična topla predjed tudi za prefinjeno gurmansko praznično večerjo ali kosilo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Krško