Qlandia
V planince: Lovrenška jezera na Pohorju
V planince: Lovrenška jezera na Pohorju
Nasvet za izlet.

  • trajanje: 1h 40 min
  • težavnost: 1
  • zakaj priporočamo: Številna jezerca v osrčju Pohorja, ki jih povezujejo idilične lesene brvi. Super priložnost za QL fotke ter opazovanje bogatega živalskega in rastlinskega sveta.

Ta mali biser, ki ustvarja odlično ozadje za prečudovite fotografije, je pravzaprav barje v osrčju Pohorja. Sestavlja ga več manjših jezerc, katerih naj bi bilo v času bolj obilnega deževja kar 22! Najvišje jezero leži na višini 1.529 m, ob njem pa je postavljen razgledni stolp, s katerega se odpre izjemen pogled na barje. Zaradi mokre podlage je pot okoli jezer speljana po lesenih brveh, ki sami pokrajini dodajo slikovitost in kanček idiličnosti. Vsekakor se držite utrjenih stez, saj boste v nasprotnem primeru hitro obtičali v blatnih tleh.

Kako pridemo do jezerc?

Pot začnemo pri hotelu na Rogli. Tukaj je urejena označena pešpot, ki nas bo vodila po gozdu in travnikih vse do jezer. Začnemo pri glavni sedežnici in se prek travnika podamo proti severu. Kmalu pridemo do prve oznake za Lovrenška jezera. Sledimo jasno označeni poti in že v dobri uri prispemo do lesenih brvi, kjer se nato sprehodimo mimo vseh jezerc in občudujemo pestro naravno močvirnato okolje. Odprl se nam bo bogat živalski in rastlinski svet. Le pozorno moramo opazovati in ujeti trenutek miru sredi narave.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#izlet #otroci
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.
#izlet
V planince: Vogar
Nasvet za izlet.
#izlet
Na popoldanski skok v vodo

Hitro ohladitev po napornem dnevu si lahko privoščite tudi, če niste tik ob morju. Ko je zunaj zares vroče, se odpeljite do katerega od naravnih kopališč in se ohladite v prijetni svežini prekrasnih slovenskih voda. Oglejte si naše predloge, nato pa smuknite v kopalke in se prepustite uživanju!

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Krško