Qlandia
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.

Barvanje pirhov je velikonočna tradicija, ki ste se je vsaj kot otrok zagotovo neizmerno veselili. Tako preprosto stvar, kot je navadno jajce, lahko z nekaj domišljije in pravimi namigi spremenimo v pravo umetnino, s katero boste tudi na vaši mizi priklicali pravo praznično vzdušje. Ste naveličani enobarvnih jajc, okrašenih z velikonočnimi nalepkami? Pobrskali smo po spletu in poiskali nekaj zelo enostavnih tehnik z res izjemno QL končnimi rezultati. Poskusite jih tudi sami.

* Pri vseh navedenih postopkih začnemo s trdo kuhanim jajcem ali votlim jajcem, katerega vsebino smo izpihali.

QL marmorni učinek z oljem

Pusto enolično barvo lahko hitro spremenimo v pravo simfonijo oblik in marmornatih vzorcev. V lonček z barvo za pirhe dodamo žlico olja in med barvanjem pirhe malce premetavamo po lončku. Hitro boste videli, kakšen učinek ima olje na barvo. Ko vam je vzorec všeč, jajce vzemite iz barve in pustite, da se popolnoma posuši.

QL namig:

Poskusite lahko tudi dvobarvni učinek. Jajca najprej pobarvajte v svetlejši odtenek (npr. svetlo rožnato), nato pa v modro barvo dodajte žlico olja. Rezultat bo še bolj fantastičen marmorni preplet barvnih odtenkov.
vir: www.craftymorning.com
Oviti v papirnato brisačko

Super barvno prelivanje z nekaj teksture dobimo tudi, če pirhe barvamo ovite v papirnato brisačko.

Potrebujemo:

 • gel barva za pirhe (ali barvilo za hrano v gelu) – 3 do 4 različne
 • papirnate brisačke
 • razpršilo z vodo
 • elastike
 • plastične rokavice (za enkratno uporabo)

Jajce tesno ovijemo v papirnato brisačko in na vrhu zatisnemo z elastiko (naredimo majhno »darilce«). Po kapljicah spuščamo barvo na jajce v naključnem vrstnem redu. Med posameznimi barvami pustimo nekaj prostora, da ohranimo nekaj kontrastov,saj se bo barva razlezla. Ko smo zadovoljni z rezultatom, jajce popršimo z vodo in mokro brisačko rahlo pritiskamo ob jajce, da se barva dobro prime. Pustimo, da se barva popolnoma posuši. Nato jajca odvijemo in odkrijemo lep mavrični rezultat.

vir: onelittleproject.com 

QL namig:

Z bolj grobo brisačko dobimo več teksture na pirhih.
Umetnina z lakom za nohte
Če imate doma nekaj starih lakov za nohte, ki jih ne uporabljate več, je to odlična priložnost, da z njimi ustvarite pravo umetnino.

Potrebujemo:
 • skledica za enkratno uporabo
 • voda sobne temperature
 • laki za nohte (različne barve)
 • plastične rokavice (za enkratno uporabo)
 • zobotrebci
V skledico nalijemo vodo sobne temperature. Lak za nohte počasi zlivamo na vodo v poljubnem krivuljastem vzorcu. Lahko uporabimo več barv hkrati ali ostanemo pri eni. Če je voda prave temperature, bo lak za nohte lebdel na vodni površini. Z zobotrebcem po želji še dodatno premešamo vzorec in razporedimo barvo. Nadenemo si rokavice in jajce do polovice potopimo v vodo z barvo. Popolnoma posušimo, nato po želji ponovimo postopek še na drugi strani jajca.

POZOR! Tako obarvana jajca niso več užitna.
                     vir: www.craftymorning.com
Ste že poskusili s peno za britje?
Zelo zanimiv vzorec dobimo, če pirhe barvamo s pomočjo pene za britje. Postopek pa je tudi zelo zabaven in primeren za ustvarjanje z otroki.

Potrebujemo:
 • kis
 • pena za britje
 • gel barva za pirhe (ali barvilo za hrano v gelu) – 3 do 4 različne
 • pekač za muffine (lahko uporabimo tudi navaden aluminijast pekač za enkratno uporabo)
 • zobotrebci

Jajca namočimo v kisu za 20 minut. Tako jih pripravimo na barvanje (barva se bo bolje prijela in bo intenzivnejša). Po 20 minutah jajca speremo in obrišemo do suhega. Posodice pekača do 2/3 napolnimo s peno za britje. V vsako posodico kapnemo nekaj barve v odtenkih, ki jih želimo na pirhih. Z zobotrebcem rahlo premešamo peno v vsaki posodi, da dobimo lepo mavrično prelivanje barv. Jajce narahlo postavimo na vrh posodice in v celoti ovijemo v barvito plast pene. Pustimo, da se barva prenese na jajce – dlje časa kot pustimo, bolj intenziven bo rezultat. Priporočamo, da pustite kar čez noč. Nato peno rahlo speremo in rahlo obrišemo s papirnato brisačko. Pustimo, da se popolnoma posuši.

Vir: www.countryliving.com

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAKrško