Qlandia
Zdravo spanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

 16 do 20 °C 
Taka naj bo temperatura v spalnici. Pri nižji temperaturi boste porabili preveč energije, da se ogrejete, v pretopli sobi pa bo spanec nemiren in pogosteje se bostre zbujali.

 Prijetna tišina 
Šumenje hišnih naprav, televizija ali glasba zmotijo spanec. Čeprav se prijetno zibanje v spanec ob zvokih televizije mnogim zdi mamljivo, bo hrup vplival na spanje. Če ne gre drugače, si nastavite časovnik za izklop.

 Zamenjajte dotrajano opremo 
Koliko časa že uporabljate isti vzglavnik in ležišče? Spalna oprema se s časoma zaradi obrabe poseda in ne zagotavlja enake funkcionalne opore telesu. Ležišče je priporočljivo menjati vsakih 7 let, vzglavnik pa vsako leto!

 Prezračite 
Spalnico vsak dan dobro prezračite. S tem boste poskrbeli za dovod svežega, s kisikom polnega zraka, ki vam bo olajšal spanec. Spanje v zatohlem, predihanem zraku ne bo prineslo jutranjega nasmeha na obraz.

 40 do 60 % 
Tolikšna naj bo vlaga v prostoru. Pod 40 % je zrak suh, kar povzroča kašelj in draži dihala, nad 60 % pa tudi slabo vpliva na zdravje in počutje, saj težje dihamo in pogosto imamo občutek, da nam je vroče.

 Sveža posteljnina 
Ne samo, da ima sveža posteljnina izjemen psihološki vpliv na naše spanje (občutek, ko se ovijemo v sveže rjuhe je preprosto božanski!). Z redno menjavo vsaj enkrat tedensko se boste izognili kopičenju pršic, znoja, sline, telesnih olj in druge umazanije v tkanini, kar lahko vodi v vnetja in drugih zdravstvenih težav.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dom
Na zraku
S prezračevanjem dosezite boljšo kakovost življenja. Izognite se pogostim nadlogam slabega zračenja z našimi nasveti, na dogodku v Qlandii Krško pa spoznajte optimalne rešitve za zdrav in zračen dom.
#dom
Rastline, ki odganjajo komarje
Veranda, dobra družba in lahkotna sapica, ki krasi prelep poletni večer. Sliši se idilično, kajne? Vendar to idilo kaj kmalu razbije nadležno brenčanje žuželk, ki so tudi same prišle na gostijo. 
#dom
Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

#dom
Očistite pralni stroj v 3 enostavnih korakih

Se vam zdi, da perilo, ki ga vzamete iz pralnega stroja, ni več tako čisto in dišeče, kot je bilo včasih? Ne krivite slabega pralnega praška, saj se razlog najpogosteje skriva drugje – v umazanih težje dostopnih skritih kotičkih naprave. Preverite, kako ga enostavno tudi sami očistite.

#dom
Domači pasji priboljški
Tako kot mi so tudi naši pasji prijatelji veseli priboljškov – kot nagrade ali zgolj kot dodaten vir vitaminov in hranilnih snovi, ki jim jih v redni prehrani mogoče primanjkuje. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Krško