Qlandia
Zeleno, ki te ljubim zeleno
Če že pri naslovu zmajujete z glavo, češ, zelena pa res ni moja barva, potem ste v veliki zmoti.

V naravi se zelena pojavlja v velikih količinah in simbolizira barvo življenja, kombinacija vegetacije, vode in zelene barve pa simbolizira pomlad in svežino. Pogosto jo povezujemo tudi s počitkom, saj je njen vpliv na organizem izredno pomirjevalen. Zelena barva nas ves čas spremlja, a se tega večinoma niti ne zavedamo. Zelena lončnica na okenski polici, zeleno drevo na poti v službo, zelena skodelica iz katere pijete jutranjo kavo, zelen samolepilni listek za nujne beležke …

Simbolika zelene

V naravi se zelena pojavlja v velikih količinah in simbolizira barvo življenja, kombinacija vegetacije, vode in zelene barve pa simbolizira pomlad in svežino. Pogosto jo povezujemo tudi s počitkom, saj je njen vpliv na organizem izredno pomirjevalen.

Simbolizira barvo življenja.

Zelena otroška soba?

Starodavna kitajska umetnost urejanja prostora Feng Shui zapoveduje spalnico in otroško sobo v zeleni barvi, saj ta pomirja, sprošča in pozitivno vpliva na zdravje. Zato pogumno prepleskajte stene, razprostrite zeleno preprogo, ki spominja na travnato površino ali zeleno posteljnino in okvirje za slike!

Pomirja, sprošča in pozitivno vpliva na zdravje.

Počutite se zeleno!

Je tudi vam začetek pomladi prinesel utrujenost in pomanjkanje energije? Obkrožite se z obilico zelene, saj je le ta učinkovita pri izčrpanosti, omili lahko migrene in blagodejno vpliva na živčevje! Jejte zeleno hrano, oblecite zelena oblačila (ali vsaj kakšen modni dodatek) in se podajte na dolg prehod v zeleno naravo.

Omili lahko migrene in blagodejno vpliva na živčevje.
 Ali veš?  Slovenija je tretja najbolj gozdnata država v Evropi in 15 najbolj zelena država na svetu. (vir: indeks EPI)
Poiščite zeleno v nakupovalnem centru Qlandia
Mehka odeja

Mehka odeja

Zelena odeja iz polarnega flisa, dimenzije 130 x 170 centimetrov.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#moda
Sezona medvedov v polnem razmahu

Puhasti in topli plišasti plašči (»teddybear coat«) so osvojili srca številnih modnih navdušenk. Že imate svojega najljubšega zimskega medvedka?

#moda #lepota
Iz pisarne na zabavo
Kako svoj dnevni videz hitro preleviti v bolj glamuroznega, primernega za številne praznične zabave? Ko morate iz dnevnih obveznosti hitro skočiti na zabavo (ali poslovno večerjo), se držite teh petih korakov.
#moda
Tanek puli – modni kos, ki ga to jesen obožujemo!

V kombinaciji z blazerjem, kombinezonom, obleko z naramnicami ali širokimi hlačami – tanek puli je modni kos, brez katerega si letošnje jeseni ne predstavljamo.

#moda
QL torbe za šolske dni

Naveličani klasičnih nahrbtnikov? Poiščite modno torbo, s katero ustvarite popoln šolski slog.

#moda
Trend: urbani safari

Nevtralni toni, ki se v utility slogu prepletajo z živalskimi vzorci, velikimi kosi nakita in modnimi dodatki, ki odražajo naravo. Dobrodošli v urbani džungli.

#moda
SOS: kako poleti rešiti jutranjo frizuro

Ste se zbudili z zaležano in neurejeno pričesko, pa ni časa za umivanje las? S spodnjimi predlogi boste jutranjo zagato hitro rešili in obenem poskrbeli za QL slog tekom celega dne.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Praznični QL magazin je že prišel v vašo Qlandio in s seboj prinaša cel kup presenečenj, s katerimi boste popestrili praznične dni sebi in svojim najdražjim. Poiščite ideje za prikupna darila, tudi taka, ki jih lahko naredite sami (in fantastično dišijo), oblecite se za slavnostno odštevanje in pokukajte med trike, kako uspešno uskladiti še zadnje obveznosti in zabavo. Vsi gurmani boste med prazničnimi recepti zagotovo našli nekaj za razvajanje svojih brbončic, pozabili pa nismo niti na naše male štirinožce z nasveti, kako tudi njim polepšati praznike.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Krško