Qlandia
QL test: Kaj zares pomaga proti odrgnjenim stegnom?

QL test: Kaj zares pomaga proti odrgnjenim stegnom?

Rdečica, mehurčki in pekoča bolečina, ki je vsekakor ne moremo prezreti. Odrgnjena stegna (t. i. »chub-rub«) so pogosto razlog, da tudi tople dni preživimo v žabicah ali dolgih hlačah. Nič več! 
Če se tudi vas med športom ali hojo v lahkotnem krilu loteva ta nadloga, preverite nabor izdelkov, ki vam bodo priskočili na pomoč. Pobrskali smo po Qlandii in testirali različne izdelke, ki pomagajo preprečiti nadležne odrgnine in pekoč občutek. Kako so se obnesli? Preberite spodaj.

Hlačke za oblikovanje postave

Poleg tega, da stisnejo na kritičnih predelih, te hlačke odlično služijo za zaščito stegen pred drgnjenjem. Izjemno lahek material se odlično prilega telesu in v njih se boste počutile fenomenalno.

Kaj nas je navdušilo: Hlačke omogočajo neovirano gibanje tekom celega dne. Popolnoma zaščitijo stegna tudi med daljšo aktivnostjo.

Slabosti: Težje jih bomo nosile pod zelo kratkimi poletnimi krili ali hlačami, saj bodo kukale izpod oblačil. Občasno se zavihajo po stegnu navzgor.

H&M
cena: 19,99 €

Otroški puder

Hitra rešitev, ki jo boste zagotovo našle že na domači kopalniški polici. Notranje strani stegen popršite z otroškim pudrom in že ste pripravljene za nove podvige.

Kaj nas je navdušilo: Hitra, enostavna in poceni rešitev. Zelo primerna za občutljivo kožo.

Slabosti: Učinkuje le za kratek čas in včasih ga je treba nanesti ponovno že po pol ure. Lahko pusti bele sledi na koži (kar se vidi še posebej, ko smo lepo zarjaveli) in na oblačilih. Prav tako ni najbolj primeren za situacije, ko se veliko potimo, saj se učinek še hitreje izgubi.

dm
cena: 0,89 €

Stik proti žuljem (Compeed)

Nanos stika proti žuljem naredi na koži gladko plast, ki zavira trenje in posledično zmanjša učinke drgnjenja kože. Ko obujemo sandale ta prepreči žulje, prav tako učinkovit pa je pri preprečevanju odrgnin med stegni.

Kaj nas je navdušilo: Stik enostavno namažemo po notranji strani stegen. Ker je majhen, ga lahko nosimo kar v torbici. Pri zmerni aktivnosti zadostuje en nanos za celodnevno zaščito.

Slabosti: Sprva rahlo nenavaden, skorajda »lepljiv« občutek med hojo. Kljub temu učinkovito zaščiti.

Muller
cena: preverite v prodajalni


Roll-on deodorant

Največje presenečenje našega seznama je zagotovo roll-on deodorant, ki ga preprosto namažemo na notranjo stran stegen. S tem preprečimo znojenje in posledično otekanje stegen. Najboljša izbira je deodorant brez vonja za občutljivo kožo, ki bo vaša stegna še negoval, načeloma pa lahko uporabite kateregakoli.

Kaj nas je navdušilo: Hitra, enostavna in poceni rešitev, ki jo najbrž že imamo doma. Na koži ne pušča nikakršnih sledi in obenem preprečuje znojenje na kritičnih predelih.

Slabosti: Učinkovitost s časom upada, tako da ga je vsake nekaj ur treba ponovno nanesti.

dm
cena: 0,99 €


Karitejevo maslo

Karitejevo maslo deluje kot lubrikant in vlažilec, kar prepreči, da se koža nadležno drgne. Prav tako je polno vitaminov in negovalnih olj, ki mimogrede zaščitijo kožo pred vnetji. Namažemo ga po notranji strani stegen.

Kaj nas je navdušilo: Popolnoma naravna rešitev, ki ne samo zaščiti temveč tudi neguje kožo. Pomaga tudi ublažiti posledice že odrgnjene kože. Poleg tega pa ga zaznamuje še prijeten vonj.

Slabosti: Tudi karitejevo maslo je treba tekom dneva večkrat nanesti. Nekoliko manj je učinkovito v situacijah, kjer se veliko gibljemo in/ali potimo.

L'occitane
cena: 5,10 €

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?