Qlandia
QL modne delavnice za velike in majhne ter modna revija
Obiščite naš QL lepotni kotiček KE Makeup, ustvarjalno delavnico za otroke in mini modno revijo Srednje šole za oblikovanje Maribor. 

6. april od 16.00 do 20.00


Obiščite naš QL lepotni kotiček KE Makeup, kjer vas bo makeup artistka Kaja Elsner naučila, kako z ličili poudariti svojo naravno lepoto in izpopolniti svoj QL slog.

Istočasno bo potekala ustvarjala delavnica za najmlajše! Qlara vas že pričakuje z QL presenečenji in darili. 

Na dogodku se bodo na modni pisti predstavili tudi dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor. Za vas bo zapela tudi udeleženka lanskoletnega natečaja QL talent - Nuša Bezjak. 

SREDNJA ŠOLA ZA OBLIKOVANJE MARIBOR (SŠOM) je šola, v kateri  mladostnikom in odraslim dopuščamo ustvarjalnost in omogočamo domišljiji prosto pot. Dijaki naše šole ustvarjajo v programih:

Tehnik oblikovanja

  • modno oblikovanje,
  • grafično oblikovanje
  • oblikovanje uporabnih predmetov

Medijski tehnik

Frizer

Vsi omenjeni poklici zahtevajo tudi natančnost, premišljenost in spretno roko. Tako da vizije in nemogoče ideje postanejo resničnost, da je meja le neskončno nebo in da cilj najde svojo pot. Vse to pa je zaokroženo na Festivalu oblikovanja Maribor (FOMB) v mesecu maju, kjer se stroka prepleta z ustvarjalnostjo, trud z motivacijo in lepota s trendi.

Letošnja predstavitev modnih oblačil z usklajeno pričesko in nevsiljivo naličenim obrazom v Qlandiah nas popelje v modno dogajanje mesta na vodi. Mesta polnega lepot, znamenitosti in skrivnosti. Mesta večne arhitekture, bazilik, palač in kamnitih motov, ki je prežeto z italijanskim temperamentom, nežno čipko in prosojnim steklom. Benetke. To ni le mesto, kjer budno oko zazna prefinjene detajle, temveč je tudi mesto večne vlage, umazanije in nepopisne gneče.

Beneška romantika in pesem, umetnost in realnost se prepletajo v modnem navdihu, kot so ga doživeli dijaki SŠOM-a in ga s svojimi očmi in rokami prenesli v kreacije, ki jih lahko občudujete.

Mentorici oblačil: Alenka Lukić in Ksenija Plazl. Pričeske in ličenje so uredili dijaki SŠOM programa frizer z mentorji.

Za več informacij obišči spletno stran QL modni tedni
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAMaribor