Qlandia

QL modne delavnice za velike in majhne ter modna revija

Obiščite naš QL lepotni kotiček KE Makeup, ustvarjalno delavnico za otroke in mini modno revijo Srednje šole za oblikovanje Maribor. 

6. april od 16.00 do 20.00


Obiščite naš QL lepotni kotiček KE Makeup, kjer vas bo makeup artistka Kaja Elsner naučila, kako z ličili poudariti svojo naravno lepoto in izpopolniti svoj QL slog.

Istočasno bo potekala ustvarjala delavnica za najmlajše! Qlara vas že pričakuje z QL presenečenji in darili. 

Na dogodku se bodo na modni pisti predstavili tudi dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor. Za vas bo zapela tudi udeleženka lanskoletnega natečaja QL talent - Nuša Bezjak. 

SREDNJA ŠOLA ZA OBLIKOVANJE MARIBOR (SŠOM) je šola, v kateri  mladostnikom in odraslim dopuščamo ustvarjalnost in omogočamo domišljiji prosto pot. Dijaki naše šole ustvarjajo v programih:

Tehnik oblikovanja

  • modno oblikovanje,
  • grafično oblikovanje
  • oblikovanje uporabnih predmetov

Medijski tehnik

Frizer

Vsi omenjeni poklici zahtevajo tudi natančnost, premišljenost in spretno roko. Tako da vizije in nemogoče ideje postanejo resničnost, da je meja le neskončno nebo in da cilj najde svojo pot. Vse to pa je zaokroženo na Festivalu oblikovanja Maribor (FOMB) v mesecu maju, kjer se stroka prepleta z ustvarjalnostjo, trud z motivacijo in lepota s trendi.

Letošnja predstavitev modnih oblačil z usklajeno pričesko in nevsiljivo naličenim obrazom v Qlandiah nas popelje v modno dogajanje mesta na vodi. Mesta polnega lepot, znamenitosti in skrivnosti. Mesta večne arhitekture, bazilik, palač in kamnitih motov, ki je prežeto z italijanskim temperamentom, nežno čipko in prosojnim steklom. Benetke. To ni le mesto, kjer budno oko zazna prefinjene detajle, temveč je tudi mesto večne vlage, umazanije in nepopisne gneče.

Beneška romantika in pesem, umetnost in realnost se prepletajo v modnem navdihu, kot so ga doživeli dijaki SŠOM-a in ga s svojimi očmi in rokami prenesli v kreacije, ki jih lahko občudujete.

Mentorici oblačil: Alenka Lukić in Ksenija Plazl. Pričeske in ličenje so uredili dijaki SŠOM programa frizer z mentorji.

Za več informacij obišči spletno stran QL modni tedni
Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?