Qlandia
Kot riba v vodi
Ko otrok zna plavati, so vodni užitki veliko bolj zabavni in predvsem varni.
Se že veselite letošnjega prvega skoka v vodo? Plavanje je vsekakor priljubljena poletna aktivnost, saj gibanje združuje s prijetno osvežitvijo. Ima pa tudi mnogo pozitivnih vplivov na razvoj, zato je priporočljivo, da se z njim spoznamo že zgodaj v otroštvu.

Pogosta praksa je, da starši sami učijo svoje otroke plavati. Kar pa je včasih precej naporno. Veliko lažje in za otroka bolj zanimivo je, če se s plavanjem seznani na organiziranih tečajih plavanja. Tam se v prijetni družbi ostalih otrok pobližje spozna s posebnostmi vode, začne usvajati gibanje v njej, se uči različnih tehnik plavanja, pridobiva moč in vzdržljivost ter morebiti plavanje celo toliko vzljubi, da začne v tej športni disciplini tudi tekmovati.
Znanje plavanja bo otroku koristilo tudi kasneje v življenju, saj je osnova vsakega športa, ki se dogaja na vodi ali ob njej.

Zakaj plavanje?

  • aktivira vse mišične skupine
  • ne obremenjuje kosti in sklepov
  • pokuri odvečno energijo
  • učenje plavanja v skupini tudi izboljša socialne veščine in pomaga vzpostaviti aktiven življenjski slog

Boljše znanje za varno plavanje

Učenje plavanja je zelo pomembno tudi iz vidika varnosti. Obstaja veliko situacij, ko otrok pride v stik z vodo. To lahko predstavlja nevarnost, če se otrok ne nauči plavati in ukrepati v različnih vodnih situacijah. Medtem, ko ga boste sami morda naučili osnov plavanja, bo na tečaju plavanja usvojil širše in bolj celostno znanje. Poleg tega bo izboljšal svojo vzdržljivost, da bo lahko plavali dlje časa, naučil se bo plavati pod vodo, izvajati  tako imenovano vajo za varnost in spoznal različne vodne igre.

Skočite z nami v bazen!

Če bi radi, da se vaš otrok nauči plavati v prijetni družbi pod strokovnim nadzorom, ga prijavite na enega izmed naših tečajev, ki potekajo skozi vse leto. Organiziramo tečaje za otroke od 3. leta dalje, kot tudi rekreacijske tečaje za mladostnike in odrasle v različnih terminih, ki jih obiskujete po svojih željah. 
 
Plavalni tečaji potekajo v skupinah, kamor so otroci razvrščeni na podlagi starosti in predvsem po znanju plavanja oziroma prilagojenosti na vodo. 
Več informacij dobite na spletni strani www.plavalniklub-kamnik.si ali prek telefona na 051 328 208.  

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#šport
Preveri svoje znanje: varno na kolo

Poskrbite za varno kolesarjenje in brezskrbno uživajte na dveh kolesih.

#šport
Zakaj bi morali narediti vsak dan 10.000 korakov?
V tako lepih dneh, ki krasijo pomlad, nas še posebej zamika, da se naužijemo prijetno toplih sončnih žarkov. Izkoristimo to priložnost za novo navado; vsak dan naredimo 10.000 korakov. 
#šport
Kotalke so ponovno QL!
Še nedavno so bile »oldskul«, čez noč so pa postale QL!
#šport
Spimpajte svoje kolo
V vaši omari že lepo sijejo poletni modni kosi, vaše kolo pa še kar sameva v nekem kotu, zaprašeno in odtujeno? Potem je ravno pravi čas, da mu vdahnete malce življenja in ga popeljete na sprehod po mestu.
#šport
Tekaška oblačila za jesenske dni
S pravilno izbiro opreme do bolj kakovostnega in prijetnejšega treninga | Trgovina Prva liga
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Maribor