Qlandia
Zakaj bi morali peti vsak dan?
Petje prinaša srečo, veselje in sprostitev. To že ptički čivkajo. Pa vendar se kljub temu vse prepogosto odrekamo pevskim užitkom.

Se izogibate petju, ker menite, da nimate posluha in da vaše petje zveni bolj kot medvedje brundanje? Ali vam je nerodno, imate tremo ali pa ste ob vseh mogočih obveznostih preprosto pozabili, kako lepo je peti?

Naj ne bo tako! Poleg veselja prinaša petje še veliko drugih pozitivnih učinkov. Preberite spodaj – prepričani smo, da vas nihče ne bo zmogel več utišati.

Okrepi imunski sistem

Raziskava, ki so jo izvedli pri profesionalnih pevcih, je pokazala, da petje izrazito dvigne raven beljakovin imunskega sistema (Imunoglobulin A), ki delujejo kot protitelesa. To se zgolj pri poslušanju glasbe ne zgodi.

Popravi vašo držo

Ravna pokončna drža je del pravilne pevske tehnike. S časom bo torej odprt prsni koš z vzravnanimi rameni postal nekaj običajnega in lepa drža ne bo nikoli več pod vprašajem. Poleg same drže bo petje izboljšalo tudi pljučno kapaciteto in fizično pripravljenost, saj boste s petjem trenirali celo vrsto različnih mišic!

Izboljša spanje

S petjem boste okrepili mišice grla in ustne votline, kar lahko pomaga pri odpravljanju smrčanja in motenj dihanja med spanjem. Noči bodo tako bolj mirne in spali boste brez vmesnih prebujanj.

QL rešitev proti depresiji

Petje je znano po tem, da v našem telesu sproža endorfine – hormone sreče, ki vplivajo na veselje in dobro počutje. Poleg tega pa frekvence petja dregnejo mali organ v notranjem ušesu, ki se odzove s splošnim občutkom ugodja, ne glede na to, kako naše petje zveni.

Olajša stresne situacije

Petje sprošča napetost v mišicah in zniža nivo stresnega hormona kortizola v krvnem obtoku. Pa ne samo to! Ko se prepustimo petju, pozabimo na skrbi in tegobe napornega dne in se v trenutku počutimo bolje.

Izboljša samozavest

Čeprav vas sprva ovirata nelagodje in trema, vam bo petje pomagalo zaobiti ovire javnega nastopanja. Najprej si dajte duška pod tušem, nato pa si privoščite pevske vragolije z domačimi ali prijatelji. Sramežljivost bo počasi izpuhtela, kar bo pozitivno vplivalo tudi na vaše druge nastope v javnosti.

Popravi govorne napake

S petjem okrepimo vse mišice ustne votline, s čimer popravimo tudi izgovarjavo in tvorbo glasovnih zlogov. S petjem se torej naučimo tudi lepšega izražanja in bolj barvitega izgovarjanja besed.

Ali vas že mika, da bi zapeli?

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Maribor