Qlandia
Nasveti, s katerimi bo potica vedno uspela
Nasveti, s katerimi bo potica vedno uspela

Se boste med prihajajočimi velikonočnimi prazniki lotili peke domače potice? Ne spreglejte našil QL nasvetov!

 1. Segrejte kuhinjo in sestavine ogrejte na sobno temperaturo. Kvasovke se najbolje aktivirajo in sproščajo ogljikov dioksid, ki rahlja testo, pri temperaturi med 25 in 35 °C. Pazite na prepih!
 2. Testo gnetite oziroma stepajte le tako dolgo, da postane elastično in lepo odstopa od robov posode. Če ga boste gnetli predolgo, bo postalo prerahlo in se bo potica pod težo nadeva sesedla.
 3. Pri mešanju z električnim mešalnikom vedno izberite metlice s spiralo. Sprva mešajte počasi, nato pa hitrost postopoma povečujte. Vzhajano testo pregnetite zelo na hitro – spirali naj gresta le nekajkrat skozi, da vneseta kisik in iztisneta ogljikov dioksid.
 4. Testo med vzhajanjem pokrijte. Uporabite lahko plastično folijo, s toplo vodo navlaženo krpo ali pokrov, ki  se tesno prilega posodi. V slednjem je vzhajanje najboljše, ker v testu zadržuje vlago in toploto.
 5. Pri vzhajanju ne rabite ure. Počakajte, da se volumen testa podvoji, pregnetite in ponovno vzhajajte dokler hlebček testa ni enkrat večje.
 6. Med vzhajanjem testa/potice pazite, da je okoli posode enakomerna temperatura. Bližina peči, radiatorja in podobnih virov toplote neenakomerno segreje testo, zato bodo v potici nastale luknje.
 7. Pazite, da se testo ne prehladi. Če bo testo vzhajalo v prehladnem okolju, se bo na njem naredila skorjica, ki bo ovirala vzhajanje.
 8. Rozine vedno predhodno namočite v mlačni vodi ali rumu. Pripravite jih kar dan prej in pustite, da se bogato namakajo.
 9. Zvitek potice, ki jo boste pekli v okroglem modelu, naj bo dolg dvakrat toliko, kot je premer modela.
 10. Potico zvijajte previdno. Notranjost naj bo zvita bolj tesno, proti zunanjemu delu pa bolj na rahlo.
 11. Pred peko potico večkrat prebodite z zobotrebcem ali lesenim nabodalcem. Lahko jo prebodete kar do dna.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Maribor