Qlandia
Triki, da avto poleti ne bo zatajil

Obkljukajte vse na seznamu in se varno zapeljite v poletne dni. 

Toplejši meseci so tu in prav tako kot je pred zimo pomembna priprava vozila, je tudi poleti.

 1. Zamenjajte pnevmatike
  Menjava zimskih pnevmatik za letne je pomembna z več vidikov. Zimska pnevmatika se v poletnih mesecih obrablja veliko hitreje kot letna, prav tako je višja poraba in oprijem slabši.

 2. A klima dela?
  Če ne želite poleti imeti v avtu »savne« je potrebno pregledati delovanje klimatske naprave in jo po potrebi napolniti.

 3. Operite posledice zime
  Prav tako je zelo priporočljivo temeljito pranje vozila, kot tudi podvozja. Namreč na vozilu ostanejo sledi zime veliko dlje, kot sama zima. Sol na podvozju ima lahko izjemno negativne posledice, zato ni prav nič zaželena.

 4. Odstranite zimsko breme
  Po koncu smučarske sezone odstranite odvečno težo z vozila. Strešnih nosilcev, smuči in verig ne boste več potrebovali, vsekakor pa dodatno breme vpliva na višjo porabo vozila.

 5. Preverite brisalce
  Pod velikim stresom so bili v zimski sezoni tudi brisalci, ki so izpostavljeni mrazu, ledu in drugim vremenskim pojavom. Preglejte jih ter jih v primeru poškodb ali odstopanja od nosilcev zamenjajte.

 6. Morate kmalu na servis?
  Poleg omenjenih stvari preverite tudi števec kilometrov, ki ste jih naredili pozimi in obiščite serviserja, če se vaš redni servisni interval približuje. Zadnja stvar, ki si jo želite na poletnem dopustu je, da vas avto pusti na cedilu, ker niste posvetili dovolj pozornosti njegovi oskrbi.


Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Maribor