Qlandia
Kotalke so ponovno QL!
Kotalke so ponovno QL!
Še nedavno so bile »oldskul«, čez noč so pa postale QL!
Kotalke so, tudi na račun priljubljene serije, doživele preporod in vse več mladih se navdušuje nad frčanjem, skoki in obrati z vetrom v laseh. Pripravite se na vašo novo najljubšo aktivnost v 5 korakih.

1. OPREMITE SE

Za prve korake na kotalkah ne potrebujete veliko nove opreme. Poleg kotalk, ki se odlično prilegajo vašemu stopalu, priporočamo še ščitnike za zapestja in kolena, ter seveda čelado. Kotalke naj bodo iste številke kot obutev, če ste v dvomih pa raje vzemite številko večje.

2. OSVOJITE PRAVO DRŽO

Postavite stopala v širino ramen, pokrčite kolena in rahlo počepnite. Tako boste lažje ohranili ravnotežje. Sprva se boste morda počutili nekoliko okorno, vendar bo ta občutek kmalu nadomestila samozavest in kontrola.

3. RAČKANJE

Najboljši način, kako dobiti občutek za premikanje na koleščkih, je oponašanje račke. Da, morda se res sliši smešno (in verjemite, občutek bo sprva tudi tak), vendar poskusite! Stojte s petami skupaj in prsti obrnjenimi navzven. Ohranite rahel počep in počasi stopajte naprej, najprej z desno, nato z levo … vse dokler se na koleščkih ne počutite stabilno.

4. POSKUSITE ODRINITI DLJE

Čas je, da začutite vetrič v laseh. Poskusite se odriniti dlje in drseti po podlagi. Odrinite z eno nogo in za kratko razdaljo drsite po podlagi z drugo. Nato dvignjeno nogo položite na tla in poskusite isto vajo narediti še z drugo. Pritisnite svojo težo ob kotalko in potisnite naprej. Sprva bodo razdalje krajše, z malo vaje, pa boste lahko odrinili močneje in se z vsakim odrivom zapeljali dlje.

5. KAKO SE USTAVITI?

Za začetek uporabite zavoro na prstnem delu kotalk. Peljite se vzporedno in se rahlo nagnite naprej. Desno nogo postavite nazaj, tako da bo leva noga drsela pred desno, nato pa dvignite peto desne kotalke in z zavoro na prstnem delu močno pritisnite ob tla. Pri tem ne oklevajte, temveč samozavestno in močno pritisnite. S premajhnim pritiskom se namreč lahko zgodi, da izgubite ravnotežje in padete.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#dogajanje #šport
Na kavi: V novi trgovini Sport Vision

Tokrat smo se na kavico in klepet zapeljali v Qlandio Novo mesto. Konec avgusta smo tukaj z navdušenjem pozdravili novo športno trgovino Sport Vision in seveda smo o njej takoj želeli izvedeti čim več. 

#šport
Preveri svoje znanje: varno na kolo

Poskrbite za varno kolesarjenje in brezskrbno uživajte na dveh kolesih.

#šport
Zakaj bi morali narediti vsak dan 10.000 korakov?
V tako lepih dneh, ki krasijo pomlad, nas še posebej zamika, da se naužijemo prijetno toplih sončnih žarkov. Izkoristimo to priložnost za novo navado; vsak dan naredimo 10.000 korakov. 
#šport
Spimpajte svoje kolo
V vaši omari že lepo sijejo poletni modni kosi, vaše kolo pa še kar sameva v nekem kotu, zaprašeno in odtujeno? Potem je ravno pravi čas, da mu vdahnete malce življenja in ga popeljete na sprehod po mestu.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Maribor