Qlandia
Barvito jesensko ustvarjanje
Živahnost letošnje jeseni nam je prinesla ustvarjalni navdih, zato smo poiskali kopico idej za umetniško ustvarjalno popoldne. 

Predlogi so enostavni, zato boste lahko brez težav ustvarjali tudi v družbi najmlajših. Preden se lotite ustvarjanja pa pojdite v naravo in poiščite najbolj slikovite liste zanimivih oblik, jesenske plodove, kamenčke, koščke lubja … raznolikost je ključna, zato iščite različne oblike, velikosti in barve. Narava prinaša ogromno ustvarjalno paleto, le poiskati jo morate in videti skozi iznajdljive oči. Pojdite v park, gozd ali vinograd in se razglejte naokoli. Narava vas bo presenetila s tisoč in enim odtenkom rumene, rdeče, oranžne, rjave. 

Obožujemo jesenske sprehode v naravi. Tudi zato, ker nas na vsakem koraku obkroža živo pisana paleta toplih jesenskih barv. 
Pripomočke za jesensko ustvarjanje poiščite v naših knjigarnah in papirnicah

Barvajte z listi

Potrebujete le nekaj barvnih temper in gobico za barvanje. Na podlago postavite različne oblike listov in po robu z gobico pobarvajte v različnih jesenskih barvah. Za še bolj umetniški odtis lahko znotraj beline, ki so jo pustili večji listi še odtisnete manjši list. List pobarvajte in odtisnite na papir.

Naredite barvni odtis

Listje na otip ni gladko, kar ga naredi odličnega za razno odtiskovanje. Poleg odtisov s tempera barvami poskusite tudi to odtiskovanje. List postavite pod papir, nato pa z voščenkami narahlo barvajte po celi podlagi. Pazite, da list ne bo presuh, saj se bo pri barvanju zdrobil.

Vir: www.thenannyembassy.com

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAMaribor