Qlandia
Zabavno ustvarjanje z vodnimi pištolicami

Še preden slišite besede »mami, dolgčas mi je« pripravite vodne pištolice z barvo in združite dve najlepši poletni dejavnosti: brezskrbno ustvarjanje in uživanje na prostem.

Vsi obožujemo poletje, a otroci najbolj! Saj so namreč počitnice in čas, ko nismo obremenjeni s šolskimi in drugimi »letnimi« obveznostmi. Vendar tudi v tem prekrasnem času se kdaj zgodi, da igrače niso več zanimive in risanke ne pritegnejo več pozornosti. Takrat je čas, da vključimo domišljijo in pripravimo zanimive aktivnosti s katerimi popestrimo dan. Nimate idej? Nobenega problema! Tudi tokrat vam priskočimo na pomoč s super QL predlogom, ki bo navdušil tudi najbolj zahtevne malčke:  barvno ustvarjanje z vodnimi pištolicami

Tako ustvarjanje je primerno za vse, tako majhne škrate kot malo večje otroke. Pa tudi opreme ne potrebujete veliko: le risalne liste, tablo oziroma drugo podlago (včasih pride prav tudi bližnje drevo ;) ), tekoče vodene barvice (oziroma druge pralne otroku prijazne barve) in nekaj vodnih pištolic. Če ne želite barvnih umetnin tudi na stenah stanovanja se ustvarjanja lotite na vrtu ali v parku. Pa še bolj prijetno bo – poleg ustvarjanja pisanih umetnin boste popoldne preživeli na svežem poletnem zraku.

Vse potrebščine za ustvarjanje poiščite v knjigarni ali papirnici v Qlandii

Pripravljeni? Gremo!

  1. Najprej risalne liste pritrdimo na tablo. To lahko naredimo z lepilnim trakom ali pa kar s priročnimi zaponkami. Tablo postavimo na vrt, daleč od vseh stvari, ki bi se lahko z barvo umazale ali celo uničile.
  2. Vsako pištolico napolnimo z drugačno barvo. Barvo zmešamo z vodo in nalijemo v pištolo. Lahko označimo v kateri pištoli je katera barva ali se preprosto pustimo presenetiti.
  3. Ustvarjanje se lahko prične. Z uporabo pištolic barvo brizgamo po risalni podlagi in ustvarjamo edinstvene umetniške mojstrovine. Lahko uporabimo samo eno barvo ali izmenično brizgamo z različnimi pištolami ter tako naredimo pisane vzorce.
  4. Umetnine nato postavimo na travo in pustimo, da se posušijo. Lahko jih obložimo tudi s kakim kamenčkom, da nam jih poletni vetrič ne odpihne. V tem času pa seveda pritrdimo nov risalni list in ustvarjanje se lahko nadaljuje.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #zabava
QL tradicija: velikonočne igre s pirhi

Velikonočne praznike si lahko popestrimo tudi z domačim tekmovanjem. Ste že slišali za ciljanje in trkljanje pirhov? Priljubljeni igri s pisanimi jajci so del bogate slovenske tradicije ob veliki noči. Preberite, kako jih igramo in kakšna so pravila.

#otroci
Čas je za družinsko branje!
Prihaja april, mesec knjige. Si boste kot družina vzeli čas za branje in pripovedovanje vaših najljubših knjižnih zgodb?
#otroci #zabava
Kaj početi na deževen dan?
Oh, ta muhasta jesen! Sedimo v šoli in sije sonce, ko odhitimo domov pa nas že pričakajo oblaki in nadležen dež. Pa tako zelo smo si želeli na igrišče s sošolci … No, tudi v deževnih dneh ni časa za slabo voljo in dolgčas.
#otroci #zabava
Izdelaj svojo najbolj QL kitaro!
Popestrite deževen dan s polno žlico ustvarjanja in pravega zvezdniškega navdiha.
#izlet #otroci
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.
#otroci
SOS: prvošolček
Se vam pred odhodom vašega prvošolčka v šolske klopi pojavlja cel seznam neodgovorjenih vprašanj? Da boste brez skrbi skupaj prestopili šolski prag, smo pripravili mini SOS priročnik z odgovori na tista, ki se najpogosteje pojavljajo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAMaribor