Qlandia
Na kavi: Bags&More
Na kavi: Bags&More
V dneh tik pred začetkom šolskega leta smo se na obisk podali tja, kjer je v zadnjih avgustovskih dneh najbolj vroče – med police s šolskimi potrebščinami. 
Trgovina Bags&More nas je pričakala s široko ponudbo nahrbtnikov, torb in drugih pripomočkov za kreativne, navihane in še bolj navdihujoče šolske dni. Že hiter sprehod skozi trgovino nam je dal vedeti, da so na pričetek šolskega leta dobro pripravljeni.

Tokrat smo se na kavi prijetno pogovarjali z gospo Natalijo Lampret Terglavdirektorico in vodjo maloprodaj Bags&More ter Office&More

V klepetu smo zajadrali med priprave na prihajajoče šolske dni, pogledali v zadnje QL trende ter se nostalgično spominjali, kako smo v šolske klopi zakorakali v naših časih. Preberite si intervju.

1. Pozdravljeni! Šola se s polno paro bliža. Je največji naskok na vaše trgovine že mimo ali še pričakujete največji val šolskih nakupov?

Že od začetka poletja je v naših trgovinah veliko obiska šolarjev, ki šolske potrebščine kupujejo za novo šolsko leto. Obisk beležimo že od maja naprej, torej že pred koncem »starega« šolskega leta. Predvsem so zelo hitri prvošolčki, ki se veselijo vstopa v šolo. Pri nakupih za prvošolčke zelo sodelujejo starši, dedki, babice, skratka celotna družina.  Pripravljamo pa se že na glavni del sezone šolskih nakupov, ki prihaja v drugi polovici avgusta. Ob koncu počitnic se običajno pojavi prava mala šolska evforija.

2. Kako se lotiti nakupov šolskih potrebščin? Imate kak nasvet?

Priprave na šolo so v današnjem času že želo lepo organizirane. Šolarji v veliki meri prihajajo v trgovine s seznami potrebščin, ki jih dobijo v šolah. Na podlagi teh kupijo osnovne potrebščine za šolske obveznosti v novem šolskem letu. Tukaj nimamo kaj čarati. Veliko večjo vlogo igrajo želje otroka pri izbiranju šolske torbe, peresnice in motivov zvezkov. Opažam, da si otroci z veseljem vzamejo več časa in še posebej pozorno izbirajo v široki ponudbi motivov, ki se pojavljajo na šolskih potrebščinah. Kar v veselje mi je opazovati, kako se tudi skozi male odločitve, kot je izbira zvezkov ali šolske torbe, počasi izoblikujejo v edinstvene osebnosti.

3. Kakšni so trendi za šolsko leto 2019/2020? Katere kolekcije so najbolj priljubljene pri deklicah in katere pri fantih?

V splošnem se pri šolskih potrebščinah pojavljajo motivi, ki so zelo priljubljeni že vrsto let. Za fantke so to vsekakor nogomet, avtomobili in dinozavri, medtem ko se deklice pogosto odločajo za bolj nežne motive, kot so metuljčki, pravljična bitja, samorogi in na splošno ljubke živali. Ponosni in veseli smo, da so v tej sezoni med našimi šolarji zelo priljubljene naše nove kolekcije šolskih torb Anekke, Angry Birds, Studio Pets in Moto GP. Velika novost in hit med šolarji je tudi ekskluzivna šolska kolekcija Luke Dončića, ki smo jo letos lansirali in je na voljo samo v naših papirnicah Office&More ter galanterijah Bags&More.

4. Kaj pa pri starejših šolarjih?

Pri starejših šolarjih opažamo veliko rast zanimanja za blagovne znamke Rucksack Only in Eastpak. Še vedno pa so zelo aktualni nahrbtniki Dakine, Adidas ter Totto.

5. Seveda je najpomembnejši nakup šolska torba. Za kakšne se šolarji odločajo?

Pri prvošolčkih se večinoma odločajo za ergonomsko oblikovane šolske torbe, ki imajo trdo dno, nastavljive naramnice ter odsevne elemente na zunanji površini. Pri malo starejših pa je predvsem pomembna kvaliteta ter dobra organiziranost in dizajn nahrbtnika.

6. Imate kak nasvet za starejše šolarje, ki mogoče želijo zamenjati klasično šolsko torbo za kaj bolj modnega? Kaj jim predlagate?

Najbolj moderen dizajn vsekakor predstavlja Eastpak, ki na svoje nahrbtnike tudi ponuja kar do 30 let garancije. Poleg večne klasike boste med motivi našli tudi kaj bolj modernega in odštekanega – mene so recimo popolnoma navdušili nahrbtniki z motivom lubenice, banan, …

7. Se še spomnite svojih šolskih dni? Kako ste se počutili v dneh tik preden ste stopili čez šolski prag? Ste bili na katero od šolskih potrebščin še posebej navezani in vam je zato ostala posebej v spominu?

Pogosto mi spomin zajadra v obdobje šolskih dni … in še dlje nazaj! Še danes se spominjam svojega prvega nahrbtnika, ki sem ga dobila ob vstopu v vrtec. Kako ponosno sem ga nosila! Počutila sem se kot največja carica vsakič, ko sem z njim prestopila prag vrtca. Nanj sem bila zelo navezana, danes pa sem zelo vesela, ko vidim, koliko motivov imajo na izbiro tudi naši najmlajši.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dogajanje
Na kavi: Baby Center
Pogosta prva asociacija na december so otroško veselje in praznična darila. Zato smo tik pred praznično evforijo skočili v Baby Center, kjer so nam razkrili kakšen bo praznični december pri njih. Preberite intervju.
#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dogajanje #šport
Na kavi: V novi trgovini Sport Vision

Tokrat smo se na kavico in klepet zapeljali v Qlandio Novo mesto. Konec avgusta smo tukaj z navdušenjem pozdravili novo športno trgovino Sport Vision in seveda smo o njej takoj želeli izvedeti čim več. 

#dogajanje
Na kavi: SIMPLE Barber Shop
Besedo brivec smo še do nedavnega povezovali s preteklostjo ...
#dogajanje
Zabavno v Qlandii

Včasih pride tak dan, ko potrebujete malo družbe, zabave in pozitivne energije. Na tak dan vstopite v deželo zabave, kjer ste vedno nekaj dogaja in ste vedno dobrodošli!

Preverite, kaj vse se dogaja pri nas. Spremljajte rubriko DOGODKI na spletni strani in bodite na tekočem s prihajajočim dogajanjem v vaši Qlandii.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAMaribor