Qlandia
S QLaro po Sloveniji
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.

Maskota QLara se z največjim veseljem potepa po Sloveniji in odkriva njene male bisere. Za vas je pripravila celo vrsto predlogov za družinske izlete, na katerih boste spoznavali bližnje in daljne kraje, se o njih veliko naučili in se neizmerno zabavali. Tukaj vam jih predstavljamo le peščico, za veliko več idej in zabave pa prelistajte novo QLarino knjižico.

S kočijo po Lipici

Oglejte si znamenito kobilarno in prelepe lipicance. Obiščete lahko tudi katero od številnih kraških jam ter si v bližnjem Tomaju ogledate rojstno hišo Srečka Kosovela ali vojaški muzej, ki je urejen v stolpu Tabor. 

Viteški dan na gradu Brdo

Raziščite renesančni grad, star več kot pol tisočletja, ter se sprehodite čez park Brdo. Ste vedeli, da je tu baron Karel Zois uredil prvi alpski botanični vrt?

Pravljične zgodbe izpod Pece

Gora Peca ima več vrhov. Najkrajša pot vodi do koče, z nekaj več truda pa se lahko povzpnete do najvišjega vrha - Kordeževe glave – od koder boste videli mejo med Slovenijo in Avstrijo. Seveda ne pozabite obiskati votline kralja Matjaža! Že poznate ljudsko zgodbo o njegovi bradi?

Čudovita Tolminska korita

Tolminska korita so najnižja točka Triglavskega narodnega parka. Gre za skupno ime za korita Tolminke in Zadlaščice. Oglejte si termalni izvir, Medvedovo glavo (veliko zagozdeno skalo), Hudičev most in Dantejevo jamo. Če pa bo na dan izleta še posebej vroče, si privoščite kopanje na Sotočju ali v Nadiži ali obiščite slap Kozjak. 

Odkrij še več QL izletov!

Na svojem potovanju po Sloveniji je QLara pripravila knjižico z opisom vseh najlepših izletov, izzivi, nalogami, recepti in poskusi za najmlajše raziskovalce. Knjižico Potovalni dnevnik: Moja knjiga QL dogodivščin dobite brezplačno ob nakupu otroške Darilne kartice Qlandia v vrednosti vsaj 80 €.

PODARJAMO 3 KNJIŽICE POTOVALNI DNEVNIK: MOJA KNJIGA QL DOGODIVŠČIN!
Na naslov info@qlandia.si (zadeva: QLARA NAGRAJUJE) nam do 25. 11. 2019 pošljite fotografijo družinskega potepanja po Sloveniji. Najbolj izvirne bomo nagradili! 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#izlet
V planince: Vogar
Nasvet za izlet.
#izlet
Na popoldanski skok v vodo

Hitro ohladitev po napornem dnevu si lahko privoščite tudi, če niste tik ob morju. Ko je zunaj zares vroče, se odpeljite do katerega od naravnih kopališč in se ohladite v prijetni svežini prekrasnih slovenskih voda. Oglejte si naše predloge, nato pa smuknite v kopalke in se prepustite uživanju!

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAMaribor