Qlandia
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
Žival z vsemi svojimi potrebami in zahtevami postane del družine. In še tako majhne tačke bodo poleg ljubezni potrebovale tudi redno prehrano, sprehode, veterinarsko oskrbo in še mnogo več. 

 Žival ni darilo 

Žival je živo bitje, ki ima svoja čustva. Z njo ne smemo ravnati kot s stvarjo ali je podariti kot darilo. Nemalokrat se zgodi, da si ljubljenčka zaželijo prav otroci, ki si ne znajo predstavljati teže odgovornosti. Žival nato postane igračka, ki je zanimiva med prazniki ali po rojstnem dnevu, potem pa le še odvečna nadloga, za katero je nujno skrbeti. Trpi žival in trpi družina, v katero je ljubljenček prišel. Po drugi strani pa je tudi pretirano izkazovanje ljubezni, stiskanje in objemanje škodljivo za živali. Če imate vaše ljubljenčke resnično radi, dobro razmislite, če ste vi ali vaši otroci sposobni sprejeti in skrbeti za novega člana družine z vsemi pogoji. 

 Pred posvojitvijo 

Če o posvojitvi živali iz zavetišča razmišljate resno, si najprej poglejte spletne strani zavetišč, kjer se nahajajo fotografije in opisi kosmatinčkov. Pozanimajte se glede pogojev za njihovo namestitev in ali jim te pogoje lahko zagotovite. Šele potem se odpravite na ogled v zavetišče, kjer vas čakajo oskrbniki, ki so pripravljeni na pogovor in katerokoli vprašanje, dvom ali pomislek, ki se vam poraja. V zavetišču boste morali izpolniti tudi vprašalnik, ki vam bo pomagal pri celostnem razmisleku, če in katero žival posvojiti. Ne bodite presenečeni ob ugotovitvi, da lahko zastopniki zavetišča po posvojitvi preverjajo pogoje, ki ste jih v svojem domu omogočili posvojeni živali. Tako skrbijo le za dobrobit živali.   

 Stroški posvojitve 

Pripravite se na plačilo stroškov ob prevzemu novega družinskega člana. Vsa bitja v zavetiščih so namreč veterinarsko oskrbljena, cepljena, čipirana, za prve dni v novem domu pa prejmejo še nekajdnevno zalogo hrane in svojo najljubšo igračko.

 Srečen novi dom 

Živali so vsekakor bitja, ki so neizmerno hvaležna, zvesta in v novo družino prinesejo veliko sreče. Nobeno zavetišče jim ne more dati tega, kar jim lahko nudite vi. Če ste dobro premislili in ste poleg ljubezni sposobni sprejeti tudi odgovornost, lahko odprete novo poglavje svojega življenja, ki vas bo napolnjevalo z veseljem vsak dan. 

 Skupaj za živali 

Če imate radi živali, jim lahko pomagate tudi v nakupovalnih centrih Qlandia. Spoznajte dobrodelno zavezoDežela odgovornih ljudi in skupaj z nami poskrbite za boljšo oskrbo zapuščenih živali v izbranih lokalnih zavetiščih.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #nasvet
Iz šole prinesi znanje, ne virusa!

Poleg uradnih priporočil NIJZ smo poiskali še nekaj preventivnih smernic, ki zagotavljajo dodatno varnost pred okužbo s koronavirusom.

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAMaribor