Qlandia
Zeleno, ki te ljubim zeleno
Če že pri naslovu zmajujete z glavo, češ, zelena pa res ni moja barva, potem ste v veliki zmoti.

V naravi se zelena pojavlja v velikih količinah in simbolizira barvo življenja, kombinacija vegetacije, vode in zelene barve pa simbolizira pomlad in svežino. Pogosto jo povezujemo tudi s počitkom, saj je njen vpliv na organizem izredno pomirjevalen. Zelena barva nas ves čas spremlja, a se tega večinoma niti ne zavedamo. Zelena lončnica na okenski polici, zeleno drevo na poti v službo, zelena skodelica iz katere pijete jutranjo kavo, zelen samolepilni listek za nujne beležke …

Simbolika zelene

V naravi se zelena pojavlja v velikih količinah in simbolizira barvo življenja, kombinacija vegetacije, vode in zelene barve pa simbolizira pomlad in svežino. Pogosto jo povezujemo tudi s počitkom, saj je njen vpliv na organizem izredno pomirjevalen.

Simbolizira barvo življenja.

Zelena otroška soba?

Starodavna kitajska umetnost urejanja prostora Feng Shui zapoveduje spalnico in otroško sobo v zeleni barvi, saj ta pomirja, sprošča in pozitivno vpliva na zdravje. Zato pogumno prepleskajte stene, razprostrite zeleno preprogo, ki spominja na travnato površino ali zeleno posteljnino in okvirje za slike!

Pomirja, sprošča in pozitivno vpliva na zdravje.

Počutite se zeleno!

Je tudi vam začetek pomladi prinesel utrujenost in pomanjkanje energije? Obkrožite se z obilico zelene, saj je le ta učinkovita pri izčrpanosti, omili lahko migrene in blagodejno vpliva na živčevje! Jejte zeleno hrano, oblecite zelena oblačila (ali vsaj kakšen modni dodatek) in se podajte na dolg prehod v zeleno naravo.

Omili lahko migrene in blagodejno vpliva na živčevje.
 Ali veš?  Slovenija je tretja najbolj gozdnata država v Evropi in 15 najbolj zelena država na svetu. (vir: indeks EPI)
Poiščite zeleno v nakupovalnem centru Qlandia
Mehka odeja

Mehka odeja

Zelena odeja iz polarnega flisa, dimenzije 130 x 170 centimetrov.
Priročnik Zeleni smuti

Priročnik Zeleni smuti

Priročnik z recepti za zelene smutije, s sestavinami, ki jih lahko vključite in številnimi nasveti in zanimivosti o sadju in zelenjavi.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#moda #moda
6 rdečih luči za zgrešene nakupe
Recite ne modnim kosom, ki bodo še opremljeni z etiketo v omari čakali na boljše čase. Preverite, kako obvladati svoje nakupe in se izogniti tistim, za katere vam bo kmalu žal.
#moda
Sezona medvedov v polnem razmahu

Puhasti in topli plišasti plašči (»teddybear coat«) so osvojili srca številnih modnih navdušenk. Že imate svojega najljubšega zimskega medvedka?

#moda #lepota
Iz pisarne na zabavo
Kako svoj dnevni videz hitro preleviti v bolj glamuroznega, primernega za številne praznične zabave? Ko morate iz dnevnih obveznosti hitro skočiti na zabavo (ali poslovno večerjo), se držite teh petih korakov.
#moda
Tanek puli – modni kos, ki ga to jesen obožujemo!

V kombinaciji z blazerjem, kombinezonom, obleko z naramnicami ali širokimi hlačami – tanek puli je modni kos, brez katerega si letošnje jeseni ne predstavljamo.

#moda
QL torbe za šolske dni

Naveličani klasičnih nahrbtnikov? Poiščite modno torbo, s katero ustvarite popoln šolski slog.

#moda
Trend: urbani safari

Nevtralni toni, ki se v utility slogu prepletajo z živalskimi vzorci, velikimi kosi nakita in modnimi dodatki, ki odražajo naravo. Dobrodošli v urbani džungli.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Maribor