Qlandia
Zeleno, ki te ljubim zeleno
Če že pri naslovu zmajujete z glavo, češ, zelena pa res ni moja barva, potem ste v veliki zmoti.

V naravi se zelena pojavlja v velikih količinah in simbolizira barvo življenja, kombinacija vegetacije, vode in zelene barve pa simbolizira pomlad in svežino. Pogosto jo povezujemo tudi s počitkom, saj je njen vpliv na organizem izredno pomirjevalen. Zelena barva nas ves čas spremlja, a se tega večinoma niti ne zavedamo. Zelena lončnica na okenski polici, zeleno drevo na poti v službo, zelena skodelica iz katere pijete jutranjo kavo, zelen samolepilni listek za nujne beležke …

Simbolika zelene

V naravi se zelena pojavlja v velikih količinah in simbolizira barvo življenja, kombinacija vegetacije, vode in zelene barve pa simbolizira pomlad in svežino. Pogosto jo povezujemo tudi s počitkom, saj je njen vpliv na organizem izredno pomirjevalen.

Simbolizira barvo življenja.

Zelena otroška soba?

Starodavna kitajska umetnost urejanja prostora Feng Shui zapoveduje spalnico in otroško sobo v zeleni barvi, saj ta pomirja, sprošča in pozitivno vpliva na zdravje. Zato pogumno prepleskajte stene, razprostrite zeleno preprogo, ki spominja na travnato površino ali zeleno posteljnino in okvirje za slike!

Pomirja, sprošča in pozitivno vpliva na zdravje.

Počutite se zeleno!

Je tudi vam začetek pomladi prinesel utrujenost in pomanjkanje energije? Obkrožite se z obilico zelene, saj je le ta učinkovita pri izčrpanosti, omili lahko migrene in blagodejno vpliva na živčevje! Jejte zeleno hrano, oblecite zelena oblačila (ali vsaj kakšen modni dodatek) in se podajte na dolg prehod v zeleno naravo.

Omili lahko migrene in blagodejno vpliva na živčevje.
 Ali veš?  Slovenija je tretja najbolj gozdnata država v Evropi in 15 najbolj zelena država na svetu. (vir: indeks EPI)
Poiščite zeleno v nakupovalnem centru Qlandia
Mehka odeja

Mehka odeja

Zelena odeja iz polarnega flisa, dimenzije 130 x 170 centimetrov.
Priročnik Zeleni smuti

Priročnik Zeleni smuti

Priročnik z recepti za zelene smutije, s sestavinami, ki jih lahko vključite in številnimi nasveti in zanimivosti o sadju in zelenjavi.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#moda
Tanek puli – modni kos, ki ga to jesen obožujemo!

V kombinaciji z blazerjem, kombinezonom, obleko z naramnicami ali širokimi hlačami – tanek puli je modni kos, brez katerega si letošnje jeseni ne predstavljamo.

#moda
QL torbe za šolske dni

Naveličani klasičnih nahrbtnikov? Poiščite modno torbo, s katero ustvarite popoln šolski slog.

#moda
Trend: urbani safari

Nevtralni toni, ki se v utility slogu prepletajo z živalskimi vzorci, velikimi kosi nakita in modnimi dodatki, ki odražajo naravo. Dobrodošli v urbani džungli.

#moda
SOS: kako poleti rešiti jutranjo frizuro

Ste se zbudili z zaležano in neurejeno pričesko, pa ni časa za umivanje las? S spodnjimi predlogi boste jutranjo zagato hitro rešili in obenem poskrbeli za QL slog tekom celega dne.

#moda
Nori jeans pomladi 2019

5 trendovskih kavbojk, ki jih (najbrž) še nimate v svoji omari.

#moda
Kako izbrati pravo torbico za vsak dan

Upoštevajte teh nekaj pravil in našli boste torbico, od katere se ne boste mogli ločiti.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Maribor