Qlandia
Kako izbrati otroški voziček?
Na kaj morate biti pozorni pri izbiri otroškega vozička, da boste čimbolj izkoristili in bo v njem vaš otrok tudi najbolj užival?

Primerno za vse terene

Če se veliko sprehajate po makedamu in gozdnih poteh, potem svetujemo, da ima voziček velika napihljiva kolesa in vsaj malo vzmeteno podvozje. Sprednja kolesa naj ne bodo toga, ker lahko voziček veliko lažje reguliramo. Tako bo vaša vožnja po neurejenem terenu bolj udobna.
Izkoristite lepe trenutke in uživajte s svojimi otroki na sprehodih v naravi. 

Udobna košara

Priporočljivo je, da ima voziček veliko in udobno košaro, v kateri bo otrok lahko prvih šest mesecev nemoteno spal. Za občutek mehkobe in udobja naj bo dobro oblazinjena. Ko bo otroka začelo zanimati, kaj se dogaja okrog njega in bo že samostojno držal glavo pokonci, košaro odstranimo in ga posedimo v športni del vozička.
Bolj kot bomo otroke vzpodbujali, jim širili obzorja in zadovoljevali njihovo osnovno potrebo po gibanju, bolj bodo otroci zadovoljni in se zdravo razvijali.

Športni del

Športni del naj bo čimbolj raven in udoben. Ko otrok na sprehodu zaspi, mu spustimo glavo in noge postavimo v vodoraven položaj. Tako bo počitek najbolj sproščujoč in optimalen. Med počitkom noge ne smejo viseti ali biti višje od nivoja glave, saj tak položaj ni priporočljiv za razvoj hrbtenice, onemogoča pa tudi dobro prekrvavitev otroka.
Med počitkom noge ne smejo viseti

Še nekaj uporabnih nasvetov

 Zlaganje vozička  Kako se vožiček zloži, naj vam pokaže že prodajalec v trgovini.

 Velikost vozička  Pred nakupom se prepričajte, da imate dovolj velik prtljažnik avtomobila.

 Izgled vozička  Voziček naj vam bo všeč tudi po videzu in barvi, da ga boste radi in pogosto uporabljali.

 Pregrinjalo za dež  Za voziček priskrbite prozorno pregrinjalo za dež, da se boste lahko sprehajali tudi v slabem vremenu. Otroci so navdušeni nad poslušanjem škrebetanja dežnih kapljic!
Dragi starši! Izkoristite lepe trenutke in uživajte s svojimi otroki na sprehodih v naravi. Otroci so naš zaklad in zaklad je potrebno negovati. Bolj kot bomo otroke vzpodbujali, jim širili obzorja in zadovoljevali njihovo osnovno potrebo po gibanju, bolj bodo otroci zadovoljni in se zdravo razvijali.
Poiščite vse za otroke v nakupovalnih centrih Qlandia
Copati Pami kids

Copati Pami kids

Otroški športni copati v različnih barvah.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Maribor