Qlandia
Kako izbrati otroški voziček?
Na kaj morate biti pozorni pri izbiri otroškega vozička, da boste čimbolj izkoristili in bo v njem vaš otrok tudi najbolj užival?

Primerno za vse terene

Če se veliko sprehajate po makedamu in gozdnih poteh, potem svetujemo, da ima voziček velika napihljiva kolesa in vsaj malo vzmeteno podvozje. Sprednja kolesa naj ne bodo toga, ker lahko voziček veliko lažje reguliramo. Tako bo vaša vožnja po neurejenem terenu bolj udobna.
Izkoristite lepe trenutke in uživajte s svojimi otroki na sprehodih v naravi. 

Udobna košara

Priporočljivo je, da ima voziček veliko in udobno košaro, v kateri bo otrok lahko prvih šest mesecev nemoteno spal. Za občutek mehkobe in udobja naj bo dobro oblazinjena. Ko bo otroka začelo zanimati, kaj se dogaja okrog njega in bo že samostojno držal glavo pokonci, košaro odstranimo in ga posedimo v športni del vozička.
Bolj kot bomo otroke vzpodbujali, jim širili obzorja in zadovoljevali njihovo osnovno potrebo po gibanju, bolj bodo otroci zadovoljni in se zdravo razvijali.

Športni del

Športni del naj bo čimbolj raven in udoben. Ko otrok na sprehodu zaspi, mu spustimo glavo in noge postavimo v vodoraven položaj. Tako bo počitek najbolj sproščujoč in optimalen. Med počitkom noge ne smejo viseti ali biti višje od nivoja glave, saj tak položaj ni priporočljiv za razvoj hrbtenice, onemogoča pa tudi dobro prekrvavitev otroka.
Med počitkom noge ne smejo viseti

Še nekaj uporabnih nasvetov

 Zlaganje vozička  Kako se vožiček zloži, naj vam pokaže že prodajalec v trgovini.

 Velikost vozička  Pred nakupom se prepričajte, da imate dovolj velik prtljažnik avtomobila.

 Izgled vozička  Voziček naj vam bo všeč tudi po videzu in barvi, da ga boste radi in pogosto uporabljali.

 Pregrinjalo za dež  Za voziček priskrbite prozorno pregrinjalo za dež, da se boste lahko sprehajali tudi v slabem vremenu. Otroci so navdušeni nad poslušanjem škrebetanja dežnih kapljic!
Dragi starši! Izkoristite lepe trenutke in uživajte s svojimi otroki na sprehodih v naravi. Otroci so naš zaklad in zaklad je potrebno negovati. Bolj kot bomo otroke vzpodbujali, jim širili obzorja in zadovoljevali njihovo osnovno potrebo po gibanju, bolj bodo otroci zadovoljni in se zdravo razvijali.
Poiščite vse za otroke v nakupovalnih centrih Qlandia
Copati Pami kids

Copati Pami kids

Otroški športni copati v različnih barvah.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Maribor