Qlandia

Tekaška oblačila za jesenske dni

S pravilno izbiro opreme do bolj kakovostnega in prijetnejšega treninga
Jesen je čas, ko marsikdo začne razmišljati, da bi začel teči ali pa nadaljeval s treningi, katere je poleti prekinil zaradi prevelike vročine. Ozračje se jeseni ohladi in pogoji za tek so spet idealni. 

Pri teku je tako kot pri vseh drugih aktivnostih zelo pomembno, da izberete prava oblačila. Najboljše se boste počutili, če se boste oblekli po sistemu čebule, torej v več plasti tanjših oblačil. S tem si boste zagotovili ustrezno zaščito ter obenem svobodo gibanja. Izbor plasti oblačil prilagodite tudi vremenskim razmeram, v katerih boste tekli.

QL nasvet

Oblecite se tako, da na začetku teka sprva občutite rahel hlad. Če se boste preveč oblekli, vam bo potem, ko se boste med tekom dobro ogreli, prevroče.

Ostanite suhi s pravilno izbiro materiala

Najnovejši tehnični materiali oblačil so rezultat razvoja vrhunske tehnologije, v katerem običajno moči združijo strokovnjaki in športniki. Na trgu tako dobimo vrhunska oblačila brez katerih si teka danes več ne znamo predstavljati. 

Bombaž je preteklost in nikakor ni primeren za tekaške treninge, ker vpija znoj. Takšna oblačila postanejo mokra in težka, hitro pa vas lahko v njih tudi zazebe. Oblačila s tehnologijami CLIMACOOL in CLIMALITE so tista, ki bodo odlično odvajala znoj stran od telesa in vam tako nudila občutek suhosti in svežine tudi med intenzivnimi treningi. 

Poskrbite za prileganje in gibljivost

FORMOTION tehnologija vam bo omogočila, da se bodo oblačila prilegala krivuljam vašega telesa ter oponašala športne gibe. Na ta način se bodo vaša športna oblačila bolje prilegala, nudila vam bodo večje udobje in večjo svobodo gibanja. V hladnejših dneh si oblecite še vetrovko s tehnologijama CLIMAPROOF in WINDSTOPPER® SOFT SHELL, ki zagotavljata zaščito tako pred vetrom kot tudi pred dežjem, ob enem pa še vedno nudita izredno zračnost za odvajanje znoja stran od telesa.

Obvezna tekaška oprema za jesenske dni

  • Tekaška majica z dolgimi rokavi (odlično je, če ima podaljšane rokave z odprtino za palec, da vam veter in nižje temperature ne bodo ovirale treninga)
  • Dolge tekaške hlače (pajkice)
  • Tekaška vetrovka (naj bo lahka in zračna, zagotavljala bo zaščito pred vetrom in v kombinaciji z oprijeto tekaško majico ohranjala optimalno temperaturo telesa; odlično je, če ima podaljšane rokave z odprtino za palec, da boste dodatno zaščiteni ped vetrom in nižjimi temperaturami)

Ob nekoliko hladnejših dneh pa še

  • Naglavni tekaški trak ali tekaška kapa
  • Tekaške rokavice
Če  se na tek odpravljate v večernih urah, je priporočljivo, da so vaša oblačila opremljena z odsevnimi površinami, ki poskrbijo za vašo vidnost tudi v mraku ali temi. Pri  adidasu se pomena vidnosti med tekom v večernih urah zelo zavedajo, zato so vsa tekaška oblačila opremljena z odsevniki.
Vse za tek poiščite v Qlandii

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?