Qlandia

Moja QL ura aktivnosti

Naučimo se upoštevati čas za obveznosti in igro na zabaven način.

Imate dovolj priganjanja vaših najmlajših k domači nalogi, umivanju zobkov ali skoku v sladek spanec? Če so tudi pri vas doma na dnevnem meniju pogajanja za »samo še 5 minut igranja« ali »samo še eno risanko«, smo našli QL rešitev za vas. Izdelajte svojo QL uro aktivnosti in jo obesite v otroško sobico ali drugam na vidno mesto v stanovanju. Z njo bo vaš mali pobalin takoj vedel, kdaj je čas za obveznosti in kdaj za zabavo.

Skupaj se dogovorite, kako boste razporedili čas, ko ste doma

QL ura aktivnosti bo pomagala že od malega usvojiti občutek za razporejanje časa in vzpostavitev delovnih navad. Barvno razdeljena ura bo tudi najmlajšim takoj pokazala, kdaj je čas za domačo nalogo, risanke, interesne dejavnosti, večerjo, ščetkanje zob ali spanje. Brez pogajanja ali kislih pogledov – ura točno ve, kdaj je čas za kaj.

Izdelajte svojo QL uro aktivnosti

Vse, kar potrebujete, so preprosta analogna ura s kazalci in belim ozadjem in raznobarvni flomastri. Skupaj z vašimi malimi škrati določite, kdaj je čas za domačo nalogo, risanke, igro ipd. Če recimo pridete domov ob 15ih, najprej določite čas (npr. 1 uro) za domačo nalogo, nato čas (npr. 1,5 ure) za interesne dejavnosti in tako dalje vse do časa za urejanje pred spanjem in odhod v posteljo.

Časovne intervale označite na ozadju ure z barvnimi izseki, naredite pa lahko tudi dodatno legendo, kaj posamezne barve predstavljajo.

Že samo pogled na uro, bo otroku povedal, kdaj je čas za določeno aktivnost, obenem pa bo ura vzpostavila občutek za organizacijo časa, opravljanje obveznosti in vzpostavitev delovnih navad.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?