Qlandia

Kako tipkaš?

Preveri kaj tvoj način tipkanja po pametnem telefonu pove o tebi. Jutranja budilka, SMS sporočilo, elektronska pošta, brskanje po spletu in klepet na družbenih omrežjih. Pa še iz postelje nismo vstali. Ja, priznati moramo, pametni telefoni so postali nepogrešljiv del našega vsakdanjega življenja. Povprečni uporabnik se dotakne svojega pametnega telefona 2.617-krat na dan! 

Uporaba pametnega telefona lahko razkrije marsikaj o uporabniku. Že veliko lahko razberemo iz tega, kako se lotimo tipkanja po njem. Razmislite, kako vi tipkate po svojem pametnem telefonu in se poiščite v spodnjih vrsticah.

Z OBEMA ROKAMA

Po svojem pametnem telefonu tipkate s palcema leve in desne roke. Tehnologija je brez dvoma že naravni del vašega vsakdana. Prednost imata hitrost in učinkovitost, občasno tudi na račun natančnosti (zatipkane besede vas ne zmotijo, dokler se jih da iz konteksta razbrati). Najverjetneje ste še mladi, vaši palci pa so se skoraj zagotovo spletno urili na kateri od priljubljenih igralnih konzol.

S KAZALCEM

Kazalec uperite proti zaslonu vašega pametnega telefona in skrbno nizate črko za črko. Ste zelo sistematični in natančni. Počasi a vztrajno se premikate skozi poligon sodobne tehnologije in usvajate novosti, o katerih v svojem otroštvu še sanjali niste. Na trenutke še vedno pogrešate preprostost starih dni, ko so telefoni še imeli ločeno slušalko in televizije le nekaj kanalov. 

ENOROČNO

Pametni telefon upravljate s palcem ene roke. Vešči tehnologije in sodobnega vrveža, se vsekakor ne želite odreči natančnosti vnosa in brezhibnega končnega rezultata. V vašem hitrem tempu življenja in številnih obveznosti si nikakor ne morete privoščiti, da bi vam telefon zasedal kar obe roki. Zagotovo ob odgovarjanju na sporočilo še nakupujete, se oblačite ali urejate vrt. Dan je preprosto prekratek, da bi se lotili samo ene zadeve naenkrat.

GOVORNI VNOS

Za vnos besedila v pametni telefon uporabljate govor. Ste pravi tehnološki inovator in nobena novost vam ne uide. Vedno med prvimi želite preizkusiti vse, kar je novega na tržišču. Zagotovo ste svoj pametni telefon zamenjali v zadnje pol leta in že raziskujete, kateri bo vaš naslednji. Zagovarjate, da vse, kar je novo je vedno najboljše, tudi, če to zahteva prilagoditve v vašem vsakdanu.

SLEPO TIPKANJE

Po pametnem telefonu tipkate ne, da bi gledali na zaslon. To vsekakor pove eno stvar – preveč časa preživite s svojim telefonom. Kdaj pa kdaj ga odložite, utišajte ali celo izklopite in poskusite nekaj za vas popolnoma neobičajnega … druženje v živo!
 QL namig V vseh Qlandiah se lahko s svojim pametnim telefonom povežete na brezplačno WiFi omrežje in brezskrbno klepetate ali surfate po spletnih straneh tudi med nakupovanjem.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?