Qlandia

Bogata frtalja s šparglji

Sončni okusi pomladi, ki navdušujejo kot prigrizek ali samostojna jed.

Izkoristite sezono okusnih špargljev in preizkusite množico raznolikih jedi, v katerih kraljujejo. Med najbolj priljubljenimi je zagotovo primorska frtalja. Rahla in kremasta, omleti podobna jajčna jed, vedno znova preseneti, ko jo postavimo na mizo. Njen čar je v preprostosti, ki iz enostavnih sestavin gradi božanski preplet okusov. 

Sestavine:

  • 100 g špargljev
  • ½ bučke
  • pest suhih paradižnikov
  • 1 šalotka
  • 100 g feta sira
  • 4 rezine slanine
  • 4 jajca
  • 3 žlice mleka
  • 1 žlica moke
  • sol, poper
  • olivno olje

V večji ponvi segrejemo nekaj žlic olivnega olja in na njem prepražimo nasekljano šalotko. Dodamo na koščke narezane šparglje. Pražimo tako dolgo, da se šparglji začnejo mehčati, nato dodamo še na rezine narezano bučko. Pražimo še 2 do 3 minute.V ločeni skledi jajca z moko in mlekom razžvrkljamo v gladko jajčno zmes. Solimo in popramo.
Popečeno zelenjavo po okusu začinimo, enakomerno razporedimo po ponvi, dodamo na manjše koščke narezane suhe paradižnike in na kocke narezano feto ter prekrijemo s slanino. Vse skupaj zalijemo z jajčno zmesjo in brez mešanja pečemo 3 do 4 minute, da se frtalja na spodnji strani zapeče. S pomočjo krožnika (ali večje ponve) frtaljo obrnemo in na hitro zapečemo še na drugi strani. Še toplo frtaljo po želji potresemo s parmezanom.

QL namig

Nimate ali ne marate katere od sestavin nadeva? Frtaljo lahko sestavite po svoje – izberite svoje najljubše sestavine, prelijte z žlahtno jajčno mešanico in postrezite neskončno sanjskih kombinacij na krožniku.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?