Qlandia
Zaščitite oči pred soncem

Zaščitite oči pred soncem

Za zaščito kože pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki sonca skoraj zagotovo uporabljate zaščitno kremo. Kako pa zaščitite svoje oči?

Ultravijolični (UV) žarki so del svetlobnega spektra sonca, ki doseže zemljo. Nekatere raziskave kažejo, da so tudi ti žarki v veliki meri krivi za starostno pogojeno pešanje vida.

Seveda pa to ni edina posledica izpostavljanja oči soncu brez ustrezne zaščite. Pojavijo se lahko tudi druga resna očesna stanja, kot je recimo siva mrena. V petini primerov so vzrok za nastanek sive mrene ravno poškodbe zaradi sonca, katerim se lahko v veliki meri izognemo ravno z dobro UV-zaščito. 

Za zaščito oči moramo poskrbeti tekom celega dneva. Sonce je sicer res najmočnejše med 10. in 14. uro, vendar raziskave kažejo, da so oči poškodbam zaradi sonca najbolj izpostavljene sredi dopoldneva in pozno popoldne. Izberite očala z velikimi stekli, ki se prilegajo obrazu, saj boste tako poskrbeli za zaščito kar največjega dela oči. Pa ne pozabite nanje tudi v oblačnem vremenu, saj so oči tudi, ko je sonce zastrto, izpostavljene UV žarkom. 

Najboljšo zaščito nudijo kvalitetna sončna očala, ki  jih poleg ostale ponudbe za udobje vaših oči dobite v Optiki Aleksandra. Ne pozabite zaščititi tudi oči svojih najmlajšihs prilegajočimi se sončnimi očali z UV-zaščito in pokrivalom, saj največ poškodb zaradi sonca nastane ravno v otroštvu. Poiščite prikupna otroška sončna očala, s katerimi bo vaš malček ne samo zaščiten temveč tudi povsem modno opremljen za poletje.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?