Qlandia

Domači pasji priboljški

Tako kot mi so tudi naši pasji prijatelji veseli priboljškov – kot nagrade ali zgolj kot dodaten vir vitaminov in hranilnih snovi, ki jim jih v redni prehrani mogoče primanjkuje. 

Priboljške v obliki keksov, piškotov, tortic, dropsov in podobnega dobite v vseh prodajalnah s pasjo prehrano, lahko pa se lotite manjšega podviga in jih spečete kar sami. Poizkusite, enostavno je!

Pasji keksi s piščančkom

Sestavine:

  • 500 g koščkov kuhanega piščančjega mesa 
  • 500 g polnozrnate moke
  • 200 g grškega jogurta
  • 1 jajce*
  • 1/2 skodelice vode

* Jajce lahko zamenjate z žlico lanenih semen, ki ste jih predhodno namočili v vodi
Priprava:

  • Pečico segrejte na 200°C.
  • Sestavine zmešajte v gosto in lepljivo maso.
  • Pekač obložite s papirjem za peko in nanj z žlico polagajte kupčke mase. 
  • Kupčke s hrbtno stranjo žlice rahlo sploščite. 
  • Pecite približno 15 min oz. tako dolgo, da keksi zlato porumenijo.
  • Preden jih ponudite, jih ohladite na sobno temperaturo.

QL nasvet

Pečene kekse zamrznite in jih odtajajte, ko jih potrebujete. 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Aktualno

#QLmagazin
DIGITALNI QL MAGAZIN
DIGITALNI QL MAGAZIN
JUNIJ 2018