Qlandia

Barvito jesensko ustvarjanje

Živahnost letošnje jeseni nam je prinesla ustvarjalni navdih, zato smo poiskali kopico idej za umetniško ustvarjalno popoldne. 

Predlogi so enostavni, zato boste lahko brez težav ustvarjali tudi v družbi najmlajših. Preden se lotite ustvarjanja pa pojdite v naravo in poiščite najbolj slikovite liste zanimivih oblik, jesenske plodove, kamenčke, koščke lubja … raznolikost je ključna, zato iščite različne oblike, velikosti in barve. Narava prinaša ogromno ustvarjalno paleto, le poiskati jo morate in videti skozi iznajdljive oči. Pojdite v park, gozd ali vinograd in se razglejte naokoli. Narava vas bo presenetila s tisoč in enim odtenkom rumene, rdeče, oranžne, rjave. 

Obožujemo jesenske sprehode v naravi. Tudi zato, ker nas na vsakem koraku obkroža živo pisana paleta toplih jesenskih barv. 
Pripomočke za jesensko ustvarjanje poiščite v naših knjigarnah in papirnicah

Barvajte z listi

Potrebujete le nekaj barvnih temper in gobico za barvanje. Na podlago postavite različne oblike listov in po robu z gobico pobarvajte v različnih jesenskih barvah. Za še bolj umetniški odtis lahko znotraj beline, ki so jo pustili večji listi še odtisnete manjši list. List pobarvajte in odtisnite na papir.

Naredite barvni odtis

Listje na otip ni gladko, kar ga naredi odličnega za razno odtiskovanje. Poleg odtisov s tempera barvami poskusite tudi to odtiskovanje. List postavite pod papir, nato pa z voščenkami narahlo barvajte po celi podlagi. Pazite, da list ne bo presuh, saj se bo pri barvanju zdrobil.

Vir: www.thenannyembassy.com

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?