Qlandia

Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

BALONI PRESENEČENJA

Otroci obožujejo, če se ves čas nekaj novega dogaja. Z baloni presenečenja na zabavi zagotovo ne bo dolgčas!

Na listke zapišite aktivnosti, ki jih boste tekom zabave skupaj počeli. Vsak listek vstavite v svoj balon, balone napihnite in nanje označite uro, kdaj ga vaši mali škratki lahko počijo in odkrijejo izziv, ki se v njem skriva. Balone navežite na vrvico in obesite na steno, ali jih kar prosto pustite v dnevni sobi.

Pravila igre so enostavna. Ko napoči ura, ki je zabeležena na balonu, je čas, da balon počimo in opravimo nalogo, ki se skriva v njem. Naloge prilagodite vašim malim škratom – vključite lahko najljubše igre, risanke, ustvarjanje, kuhanje … ko boste začeli, se bodo ideje kar vrstile! Seveda pred zabavo poskrbite, da boste imeli pri roki vse potrebno za realizacijo naloge.

Namesto balonov lahko uporabite tudi papirnate vrečke ali darilne škatlice, na katere napišete uro, ob kateri se posamezna vrečka oz. škatla odpre. Nekaj QL predlogov, kaj lahko skrijete v balone, smo za vas izbrskali tudi mi.


Vir: www.onegoodthingbyjillee.com
Vse za dekoracijo poiščite v trgovinah vaše Qlandie

 16.00: OKRASIMO ZA ZABAVO 

Ni prave zabave brez ustrezno okrašenega prostora. Skupaj lahko iz papirja izrezljate okraske, pripravite klobučke ali se lotite izdelovanja doma narejenih trobljic in konfetov. Na spletu boste našli ogromno predlogov za otroško ustvarjanje.

 17.00: SKUPAJ PRIPRAVIMO PRIGRIZKE 

Da ne bomo lačni, si nadenimo predpasnike in skupaj ustvarimo slastne prigrizke. Lahko se lotite priprave kakšne popolnoma nove jedi, ki je še niste preizkusili, lahko pa se prepustite ustvarjanju pri peki piškotov ali pripravite izvirno pico. Pustite otroški domišljiji prosto pot pri nadevanju in okraševanju – želijo pico s čokolado in penicami? Zakaj pa ne! Naj bo to priložnost za eksperimentiranje.

 18.00: UREDIMO SE 

Otroci obožujejo, ko se lahko sami uredijo za posebno priložnost. Dovolite jim, da oblečejo karkoli hočejo in se uredijo za zabavo. Tukaj ni pravil ali omejitev – naj skočijo v pustni kostum, kopalke ali toplo božično pižamo. Za ta večer lahko postanejo princesa, bojevnik ali neustrašni lev. Dovolite jim, da za posebno praznovanje uredijo tudi vas.

 19.00: KARAOKE in MINI DISCO 

Čas je, da zabavo dodobra ogrejemo. Pripravite seznam vaših najljubših pesmi, v roke vzemite mikrofon (ali krtačo oz. kuhalnico) in na ves glas prepevajte poznane kitice. Lahko si pripravite besedila, še bolj zabavno pa je, če vmes kar malo improvizirate in se skupaj nasmejete.

Zatemnite luči, umaknite pohištvo, ki vam je na poti in spustite na dan plesnega mojstra, ki se skriva v vas. Dovolite otrokom, da izberejo pesmi in se skupaj zavrtite kot največje zvezde na plesišču.

 22.00: ČAS ZA POSTELJO 

Po petju in plesu vaše najmlajše počasi spravite v posteljo. Pripravite jim malo presenečenje in v sobi zgradite pravo trdnjavo iz odej in blazin. Zagotovo bo še nekaj časa odmevalo hihitanje in igranje, počasi pa se bodo zazibali v spanec.

In ko vaši mali škratki zaspijo se lahko praznovanje za odrasle prične. ;)

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?