Qlandia

Obvarujte oči pred modro svetlobo!

Pekoče, izsušene in razdražene oči niso nič novega pri dolgem delu z računalnikom. Čas je, da si omislite svoja računalniška očala.

Razglejte se malce okoli sebe. Koliko LED zaslonov, ekranov, tablic in mobilnih telefonov lahko vidite? Dandanes smo ljudje, tako v profesionalnem okolišu kot zasebno, vse bolj odvisni od raznoraznih digitalnih naprav. 60 % vseh ljudi preživi več kot 8 ur dnevno pred različnimi digitalnimi napravami. In ta čas, preživet pred ekrani različnih oblik, se iz leta v leto le še povečuje. Sorazmerno s tem pa se povečuje tudi pojav težav z očmi, ki jih dolgoročno strmenje v svetleče ekrane spodbudi.

Zakaj?

Razlog je  modra svetloba , znana tudi kot vidna svetloba visoke energije, ki jo oddajajo LCD in LED računalniški in televizijski zasloni, pametni telefoni, tablice in GPS naprave. Ker se kakovost teh zaslonov nenehno izboljšuje, raste tudi količina oddajane modre svetlobe. Čeprav je modra svetloba sama po sebi naraven pojav – prisotna je v dnevni svetlobi in pomaga, da ostanemo budni – je lahko prevelika količina škodljiva in ima neželene učinke. Povzroča lahko napenjanje in utrujenost oči, pordelost in moten ali celo dvojen vid. Pred negativnimi učinki vas lahko zaščitijo računalniška očala.

Tudi vi pri daljšem delu z računalnikom opažate, da:

… imate pogosto suhe in utrujene oči?

… čedalje bolj naprezate oči?

… slika postaja motna in jo težje izostrite?

… se vas lotevajo glavoboli?

… se počutite izčrpani?

… težje zaspite?

QL zanimivost

Dolgotrajna izpostavljenost modrim žarkom lahko povzroči poškodbe na mrežnici in prispeva k s starostjo povezani degeneraciji makule, ki lahko posledično vodi v izgubo vida.

Poišči optiko v svoji Qlandii

V vaši najbližji Qlandii se nahaja tudi specializirana optika, kamor se lahko oglasite na posvet in svetovali vam bomo glede nakupa računalniških očal. Z dioptrijo ali brez, računalniška očala vam bodo pomagala ukrotiti simptome pretirane izpostavljenosti digitalnim ekranom.

Poglejte optike v nakupovalnih centrih Qlandia. 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?