Ql talenti - Qlandia

Veliki finale je tukaj!

QLANDIA KRANJ, SOBOTA, 18. 11. 2017 OB 18.00

Po skoraj dveh mesecih napetih glasbenih dvobojev, na katerih se je kar iskrilo ob izjemnem pevskem talentu mladih pevcev iz vse Slovenije, bo oder Qlandie še zadnjič prizorišče velike pevske poslastice. 8 najboljših QL talentov, ki so s svojimi nastopi v regijskih polfinalih prepričali strokovno žirijo z Evo Černe na čelu in občinstvo, se bo prvič med seboj spopadlo na istem odru. Vsi finalisti bodo 18. 11. 2017 nastopili na velikem glasbenem odru v Qlandii Kranj in le eden med njimi bo postal QL talent 2017 ter si prisvojil nagrado v vrednosti 1.500 €!

PROGRAM
18.00 – uvodna glasbena točka
18.10 – predstavitev in nastop finalistov
19.30 – začetek spletnega glasovanja (15 min)
19.35 – podelitev avtomobila QL Seat Ibiza
19.40 – glasbena točka
19.53 – razglasitev rezultatov
20.00 – torta ob 10. rojstnem dnevu Qlandie Kranj

Pomagaj nam izbrati, kdo bo QL talent!

Žirija bo po nastopih finalistov podala strokovno oceno, svojega favorita pa lahko na poti do zmage podpreš tudi ti! Takoj po zadnjem nastopu na glasbenem odru Qlandie (predvidoma ob 19.30) bomo odprli spletno glasovanje. Pridi na finalni dogodek in glasuj za QL finalista, ki si najbolj zasluži zmage! Glasuješ lahko preko brezplačnega WiFi omrežja v Qlandii Kranj ali svoje mobilne povezave – poveži se na to spletno stran in glasuj!

Ne utegneš na finalni dogodek? Brez skrbi, tudi od doma lahko glasuješ za svojega favorita! Spremljaj to spletno stran in, ko zaključimo z vsemi nastopi, oddaj svoj glas.

Spletno glasovanje bo trajalo le 15 minut, prineslo pa bo 30 % končne ocene vsakega finalista! Po dosedanjih nastopih je jasno, da bo bitka za zmago res tesna, tako da lahko prav TVOJ glas odloča, kdo bo QL talent Slovenije 2017!

Spoznaj 8 QL finalistov

Med več kot 150 prijavljenimi mladimi pevskimi talenti je strokovna žirija s pomočjo občinstva na regijskih dogodkih izbrala 8 finalistov. Spoznaj bodoče zvezde slovenske glasbene scene, ki se bodo nastopile na velikem finalu tekmovanja QL talent.

Aleks Pavlin
Sem izredno zvedav in radoveden človek. Neizmerno veliko mi pomenijo potovanja, spoznavanje novih krajev in ljudi ter seveda petje. 
Janina Klenovšek
Imam velika razpoloženjska nihanja, zaradi katerih vedno znova odkrivam novo glasbo in nove stile glasbe. Moj končni cilj je imeti svojo glasbo, svoj stil in svojo interpretacijo glasbe.
Ana Skumvač
Prvi nastop sem imela pri osmih letih, ko sem na tekmovanju Prvi glasek Gorenjske osvojila prvo mesto. V prostem času se najraje družim s prijatelji, igram klavir in potujem.
Taša Mihelčič
Petje mi veliko pomeni. Ko pojem, pozabim na vse probleme, počutim se sproščeno in s petjem lažje izrazim svoja čustva.
Eva Kovačič
S petjem se ukvarjam od rosnih let. Zabavnega petja se nisem nikoli učila, se pa 4 leta učim klasičnega petja. Obiskujem Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani.
Viviana Kukar

Na prireditvi Zlati blejski mikrofon sem leta 2016 prejela pokal za najboljšo izvedbo tuje skladbe, leta 2017 pa pokal za najboljšo domačo pevko. To mi daje še večjo spodbudo za moje nadaljnje ukvarjanje s petjem. 

Kaja Kralj
Glasba mi pomeni vse. Veliko prepevam in igram na bobne. V prostem času pa tudi v bližnjem jahalnem klubu jaham konje.
Nuša Bezjak
Solo petje treniram že 5 let, obiskujem pa tudi 5. razred glasbene šole, kjer igram klavir. Imam jasno začrtane cilje in zelo se bom trudila, da jih bom dosegla.

Kaj je glasbeni izziv QL talent?

V Qlandii smo z glasbenim izzivom QL talent želeli mladim pevcem odpreti pot na slovensko glasbeno sceno. Ponudili smo jim prizorišče, kjer lahko svoj talent pokažejo in razvijajo. Vsem mladim, starim med 12 in 18 let, smo dali možnost, da s svojimi pevskimi sposobnostmi in karizmo zasijejo na odru Qlandie.

Med več kot 150 prijavljenimi iz vse Slovenije se je 70 izbranih talentov pod strokovnim mentorstvom Eve Černe in drugih članov žirije predstavilo na regionalnih odrih Qlandie. V dveh krogih tekmovanja smo skozi odlične nastope in vrhunske vokalne izvedbe dobili 8 finalistov, ki se bodo med seboj pomerili na finalu v Qlandii Kranj. Na koncu med vsemi tekmovalci ostal le en – QL talent 2017, ki bo poleg naziva prejel tudi privlačno glasbeno nagrado v vrednosti 1.500 €.

Za nami so odlični polfinalni nastopi!

Na vsakem polfinalnem nastopu je strokovna žirija izbrala enega finalista, drugega pa ste z glasovanjem izbrali vi! Poglej si dogajanje v foto galerijah na spodnjih povezavah.

Qlandia Nova Gorica (17. 10.)
Qlandia Kranj (20. 10.)
Qlandia Novo mesto (23. 10.)
Qlandia Ptuj (26. 10.)

Utrinki prvega kroga tekmovanja

Vsi mladi talenti so nas že v prvem krogu tekmovanja pustili odprtih ust. Poglej si foto utrinke dogajanja v posamezni Qlandii na spodnjih povezavah.

Qlandia Nova Gorica (12. 9.)
Qlandia Kamnik (21. 9.)
Qlandia Novo mesto (28. 9.)
Qlandia Ptuj (5. 10.)

Žirija

Pri ocenjevanju pevskih nastopov bo poleg Eve Černe sodelovala tudi žirija strokovnjakov iz področja glasbe in zabave. Te zanima, kdo?

Irena Yebuah Tiran
Mezzosopranistka, ki je v svoji karieri nastopila s številnimi prestižnimi orkestri in ansambli tako v Sloveniji kot v Evropi, trenutno poučuje petje na novomeški glasbeni šoli. S svojo glasbeno izobrazbo in širokim poznavanjem sodobne klasične glasbe bo vsem tekmovalcem v pomoč pri doseganju vrhunske pevske tehnike.
Simon Dvoršak
Pianist, dirigent in docent na akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot dirigent ima za sabo že številna sodelovanja s slovenskimi orkestri, veliko pozornosti pa usmerja tudi v glasbeno gledališče. Poučuje tudi glasbeno vzgojo in klavir, zato bo s svojimi izkušnjami neprecenljiv vir znanja za naše tekmovalce.
Eva Černe
Magistra, akademska glasbenica in pevka, je svoj preboj na glasbeno sceno dosegla leta 2006 na Bitki talentov. Odlične uvrstitve na Emi in Slovenski popevki so ji odprle vrata do številnih gledaliških in opernih predstav. Kot profesorica petja poučuje v glasbenem centru Černe-Avbelj, zato bo za naše tekmovalce prava zakladnica nasvetov, tako na področju tehnike kot nastopanja.
Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?