Qlandia
Miklavževanje s QLaro
Ponedeljek, 2. 12. 2019 ob 17.00 uri.
V Qlandio prihaja Miklavž! Pričakali ga bomo s čisto pravim miklavževanjem po slovensko, popotnikom Jakom, našo QLaro in drugimi zanimivimi slovenskimi liki! 

In ja, seveda bo tudi darila! QLara bo podarila kar 21 potovalnih dnevnikov »Moja knjiga QL dogodivščin«!

Vsebina predstave

Popotnik Jaka je prišel v prelepo deželo, da najde papigo Qlaro, kajti slišal je da je po Sloveniji potovala in veliko novega spoznala. Vse kar ima, je Qlarin dnevnik, kjer se skrivajo zapiski o njenem potovanju. Jaka na poti srečuje zanimive ljudi, pravljične junake, živali, bajeslovna bitja, ki govorijo zgodbe o bogati kulturni in naravni dediščini. Jako navdušijo s preprostostjo, humorjem in zanimivimi običaji. Toda kam se je skrila papiga Qlara ne ve nihče, dokler ne sreča Ljubljanskega zmaja.

Po rešeni zmajevi uganki, Jaku uspe najti papigo Qlaro, le ta pa mu zaupa posebno prednovoletno skrivnost. Na uho mu prišepne, da mimo hodi Miklavž in da ima za vse otroke pripravljena darila. Jaka pohiti Miklavžu naproti, med tem pa Qlara skupaj z angelsko vilo preveri, kako dobro otroci poznajo Slovenijo.

Vabljeni na razgibano, zabavno, smešno in poučno slovensko miklavževanje, primerno za otroke vseh starosti. Najmlajši se bodo nasmejali Jakovim prigodam, starejši pa bomo utrdili znanje o Sloveniji in se naučili novih zanimivosti.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Praznični QL magazin je že prišel v vašo Qlandio in s seboj prinaša cel kup presenečenj, s katerimi boste popestrili praznične dni sebi in svojim najdražjim. Poiščite ideje za prikupna darila, tudi taka, ki jih lahko naredite sami (in fantastično dišijo), oblecite se za slavnostno odštevanje in pokukajte med trike, kako uspešno uskladiti še zadnje obveznosti in zabavo. Vsi gurmani boste med prazničnimi recepti zagotovo našli nekaj za razvajanje svojih brbončic, pozabili pa nismo niti na naše male štirinožce z nasveti, kako tudi njim polepšati praznike.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Nova Gorica