Qlandia
Gremo na sonce, na zrak se igrat!

Prihaja poletje, z njim pa vroči in daljši dnevi. Pripravili smo nekaj idej za otroško tekmovanje na domačem vrtu:

1. Naj se pokaže, kdo je močnejši. Otroke razdelite v dve skupini in bitka v vleki vrvi se lahko prične. Zmaga tista ekipa, ki nasprotno prva povleče čez sredino.

2. Prevračanje in skakanje sta vedno zabavna, tekmovanje v skakanju v vrečah pa združuje oboje. Otroci bodo navdušeni skakali na progi, vi pa se boste medtem lahko dobro nasmejali.

3. Hodulje so dobra vaja za trening ravnotežja in vztrajnosti. Pripravimo dovolj dolgo progo, lahko pa dodamo tudi razne ovire, da bo tekmovanje malo težje. Kdor prvi prečka ciljno črto brez padca, je zmagovalec.

4. Igra metanja obročkov spodbuja natančnost in potrpežljivost. Vsak otrok naj dobi svoj obroček, vsaka palčka pa predstavlja svoje število točk. Zmagovalec je tisti, ki prvi zbere določeno število točk.
5. Domov lahko pripeljete tudi aktivnosti iz lunaparka. V piramido ali krog postavite lončke, otroci pa naj jih nato poskušajo podreti. Igra bo toliko bolj zanimiva, če boste pripravili nagrade za zmagovalce. Kot v lunaparku.

6. Kot umiritev lahko otrokom pripravite igro kriketa. Po vrtu postavite vratca v različnih razdaljah, otroci pa naj nato poskušajo žogo spraviti skozi vsa vratca. Tisti, ki spravi žogo skozi vse ovire, je zmagovalec.

7. Za konec se pripravlja čisto prava bitka. Vsak otrok naj vzame svoj meč in ščit in bitka za ozemlje se začne. Otroci se lahko skrivajo za drevesi ali klopcami. Da je igra bolj zanimiva, pa se lahko razdelijo v ekipe in skupaj poskusijo osvojiti nasprotnikovo ozemlje.

 QLnamig :  Po tekmovanju pripravite ohladitev in osvežitev za tekmovalce kar na vašem vrtu. Škropilnike namestite na sredino vrta, da imajo otroci dovolj prostora za skakanje po vodi in tek čez škropilnik. Vzemite kopalke, sezujte čevlje in uživajte v poletni osvežitvi.

Poiščite igrače v trgovinah Mladinska knjiga!
Vrv

Vrv

Vrv za vlečenje vrvi.
Tabla za štetje rezultatov

Tabla za štetje rezultatov

Tabla za štetje rezultatov.
Kriket komplet

Kriket komplet

Dve palici, žogica in ovire za igranje kriketa.
Lopar za lovljenje v vodi

Lopar za lovljenje v vodi

Lopar z mrežo, za lovljenje ribic.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Nova Gorica