Qlandia
QL dom in otroška soba

Otroci so zopet zakorakali v šolo in kmalu se doma slišalo: mami, mi pomagaš prosim!? 

Otroške sobe so zatočišče in igralni prostor otrok. Zato moramo pri opremljanju sobo ves čas razmišljati o različnih namenih in aktivnostih v sobi, hkrati pa poskusiti uskladiti otrokove želje z funkcionalnostjo. Pohištvo naj raste skupaj z otrokom in je hitro spremenljivo, da se prilagaja otrokovim potrebam. 

1. Razporedite aktivnosti

Ker bo otroška soba uporabljena za več aktivnosti otroka, mora imeti več kotičkov. Otrok naj ima delovno okolje, kjer bo veliko predalov in škatel za urejenost prostora. V bralnem kotičku naj ima otrok knjige v dosegu roke, v igralnem kotičku pa naj bo veliko barv za spodbujanje domišljije.

2. Pohištvo naj bo prilagodljivo

Pohištvo za otroško sobo naj se prilagaja otroku v času odraščanja. Spremenite mizo v predalnik, kupite posteljo, ki se poveča… S tem boste prihranili na času in denarju. Vedno pa pazite, da bo ostalo nekaj prostora za igro.

3. Otrok naj sodeluje

Ker gre za njegovo sobo, naj bo otrok vključen, kolikor je mogoče, seveda odvisno od starosti. Večje kose izberite vi, medtem ko naj majhne detajle in nalepke izbere sam ter jih tudi sam postavi. S tem bo dobil občutek vključenosti in odločanja o svoji sobi.

4. Izberite temo za sobo

Pri izbiri tematike moramo upoštevati želje otroka, hkrati pa razmišljati za daljše obdobje. Seveda moramo pri tem imeti v mislih tudi spol otroka, a ker se njihov okus hitro spreminja, razmišljajte o bolj nevtralnih temah. Skladno s tematiko uporabite tudi manjše detajle v sobi, kot barve sten, stenske nalepke ali preproga.

Najpomembnejši del otroške sobe je njegovo delovno okolje z mizo.  Kotiček naj bo udoben z veliko prostora za vse otrokove stvari. Najpomembnejše je, da je prostor stran od hrupa in vedno pospravljen. Miza naj bo dobro osvetljena in prilagojena višini otroka. 
Vse za otroško sobo in opremljanje svojega doma poiščite v Qlandii
Ustvarjalna knjiga za princeske

Ustvarjalna knjiga za princeske

S pomočjo te knjige lahko izdelaš šptevilne predmete in okraske, ki jih potrebuje vsaka prava princeska, le slediti moraš preprostim navodilom.
Pregrinjalo LUX ROSE

Pregrinjalo LUX ROSE

Posteljno pregrinjalo iz kvalitetnega frotirja z reliefnim vzorcem. Zaradi svoje sestave materiala je ogrinjalo primerno za spomladanske in poletne dni.
Tobogan Smoby

Tobogan Smoby

Otroški tobogan v oranžno rumeni barvni kombinaciji.
Tabla za štetje rezultatov

Tabla za štetje rezultatov

Tabla za štetje rezultatov.
Lopar za lovljenje v vodi

Lopar za lovljenje v vodi

Lopar z mrežo, za lovljenje ribic.
Kriket komplet

Kriket komplet

Dve palici, žogica in ovire za igranje kriketa.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dom #zdravje
Ostani doma: kaj pa zdaj?

Preberite naše preverjene nasvete, kako prilagoditi svoj dan, ostati družabni in predvsem zdravi.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dom
Na zraku
S prezračevanjem dosezite boljšo kakovost življenja. Izognite se pogostim nadlogam slabega zračenja z našimi nasveti, na dogodku v Qlandii Krško pa spoznajte optimalne rešitve za zdrav in zračen dom.
#dom
Rastline, ki odganjajo komarje
Veranda, dobra družba in lahkotna sapica, ki krasi prelep poletni večer. Sliši se idilično, kajne? Vendar to idilo kaj kmalu razbije nadležno brenčanje žuželk, ki so tudi same prišle na gostijo. 
#dom
Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Praznični QL magazin je že prišel v vašo Qlandio in s seboj prinaša cel kup presenečenj, s katerimi boste popestrili praznične dni sebi in svojim najdražjim. Poiščite ideje za prikupna darila, tudi taka, ki jih lahko naredite sami (in fantastično dišijo), oblecite se za slavnostno odštevanje in pokukajte med trike, kako uspešno uskladiti še zadnje obveznosti in zabavo. Vsi gurmani boste med prazničnimi recepti zagotovo našli nekaj za razvajanje svojih brbončic, pozabili pa nismo niti na naše male štirinožce z nasveti, kako tudi njim polepšati praznike.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Nova Gorica