Qlandia
8 korakov do popolnega darila
Poskrbite, da bodo praznična darila res nekaj posebnega!
December. Čas praznovanj, druženja, veselja in srečnih trenutkov v družbi najdražjih. Praznične vonjave že razvajajo vse naše čute in na vsakem vogalu že slišimo 101 različico božičnih pesmi. Manjka samo še ena stvar, ki marsikomu povzroča ogromno preglavic – kako poskrbeti za najbolj popolno darilo?

Če se tudi vi decembra počutite pod pritiskom, da morate svoje najdražje presenetiti z najbolj izvirnim in v vseh pogledih popolnim darilom, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki bodo vaše darilo naredili res nekaj posebnega.

QL koraki do popolnega darila:

1. Naredite seznam vseh stvari, ki jih obdarovanec obožuje oziroma ga zanimajo.

Vzemite si čas in pripravite res izčrpen seznam. Nato vsaki točki na seznamu dopišite idejo za darilo. Pri tem si ne postavljajte ovir. Zapišite karkoli se vam zdi, da bi obdarovanca razveselilo. Seveda vam ni treba podariti vsega, kar je na seznamu, vendar boste v procesu zagotovo prišli do zanimivih idej za obdarovanje. Nekaj predlogov lahko tudi povežete v skupno darilo in poskrbite, da bo le-to res osebno.

2. Poglejte v bližjo preteklost.

Pomislite na dogodke, ki so zaznamovali obdarovanca. Sveže zaljubljen? Z diplomo v roki? Z novim hišnim ljubljenčkom? Ravnokar preseljen v nov dom?Upoštevajte, kaj se trenutno dogaja v njegovem življenju in poiščite darilo, ki bo prispevalo k lažjemu prehodu v novo življenjsko obdobje.

3. Vprašajte se, kaj obdarovanec potrebuje.

Zagotovo vam bo na misel prišlo veliko stvari. Morda vam je kako željo že zaupal? Poiščite način, kako olajšati življenje v posameznih okoliščinah. Če boste o obdarovancu razmišljali širše, izven vajinih običajnih interakcij, boste zagotovo našli še veliko izvirnih idej za darilo.

4. Prebudite detektiva v sebi!

To ne pomeni, da obdarovanca zasledujete ali posegate v njegovo zasebnost. Preglejte recimo zgodovino objav na družbenih omrežjih. Zasledili boste namige, kaj ga zares zanima, kaj si želi ali morda s čim bi ga lahko presenetili. Če je obdarovanec zvesti spletni nakupovalec, poglejte seznam želja oziroma košarico z izdelki v spletni trgovini. Prava mala zakladnica namigov za darila!

5. Pripravite se vnaprej in preglejte praznično ponudbo trgovin.

Včasih, ko res nimate izvirnih idej za darila, je res najboljša ideja, da se odpravite na raziskovalni pohod po trgovinah. S seboj lahko vzamete pripravljen seznam iz prve točke in ga skladno s ponudbo dopolnjujete z idejami za obdarovanje. Ne spreglejte tudi praznične ponudbe trgovin, ki še posebej v prazničnem času pripravijo številne predloge daril, ki so primerna za vsakogar.

6. Dodajte osebno noto.

Naredite darilo zares osebno tako, da dodate kanček sebe. Narišite nekaj, spesnite voščilo ali kar sami izdelajte darilo oziroma del le-tega. Veselje obdarovanca bo neizmerno večje, če bo vedel, da ste se samo zanj osebno potrudili.

7. Nasmejte ga!

Darilo bo še posebej izvirno, če bo obdarovanca do solz nasmejalo. Pomislite, kaj bo pri obdarovancu poskrbelo za komično noto, in poskrbite za zabavo.

8. Naj bo že darilo samo po sebi posebna izkušnja.

Namesto, da darilo podarite v darilni vrečki, uporabite domišljijo in darilo izvirno zavijte. Naredite iz odvijanja darila cel dogodek. Skrijte darilo in obdarovanca pošljite preko namigov v iskanje zaklada. Pod smrečico pustite skrivno sporočilo in dajte obdarovancu čas, da ga sam razvozla. Ne podcenjujte neizmerne zabave, ki jo spodbudi samo odvijanje darila.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Nova Gorica