Qlandia
V svojo knjižno zbirko dodajte pobarvanko!

Ne samo, da je svet v barvah lepši. Barvanje prinaša tudi številne koristne učinke, s katerimi se lažje spopademo z napornim vsakdanom.

Za vami je naporen teden, zunaj pa pritiska tak mraz, da si pod nobenim pogojem ne želite zapustiti toplega udobja vašega doma? 

Odločite se za barvanje! Ne, s tem ne mislimo težkih pleskarskih del ali obujanja barve svoje pričeske, temveč pravo ustvarjalno sproščanje, ki ga v turobni zimski dan prinesejo pobarvanke za odrasle.

Pobarvanke? Pa saj to je za otroke!

Ne, ni res. Že nekaj časa se na spletu pojavljajo vedno nove raziskave o tem, da ima barvanje pobarvank izjemno pozitiven učinek na psihično stanje ne samo na otrok, temveč tudi odraslih. Čeprav gre za izjemno preprosto aktivnost, za katero ne potrebujemo posebnih veščin, le dobro ošiljene barvice ali flomastre, je vredno poizkusiti, saj lahko že v nekaj uricah pridemo do številnih blagodejnih učinkov.
Raziskave možganskih aktivnosti med barvanjem so pokazale, da se z barvanjem rešimo negativnih misli in tesnobe. Med barvanjem se namreč osredotočamo na nekaj prijetnega in lepega, kar se tudi po tem, ko z barvanjem prenehamo, odraža v bolj pozitivno naravnanih mislih.
Sprostitev
Spodbuja ustvarjalnost
Barvanje spodbuja aktivnost v desni, ustvarjalni hemisferi možganov. S tem krepimo sposobnost ustvarjalnega razmišljanja izven ustaljenih okvirjev. Odrasli, ki barvajo, so tako s časoma tudi bolj ustvarjalni pri opravljanju drugih vsakdanjih zadolžitev ter reševanju miselnih problemov.
Pri barvanju moramo svojo pozornost usmeriti k upoštevanju vzorcev in natančnemu izpolnjevanju prostorov znotraj postavljenih črt pobarvanke. To krepi povezavo med možgani in očmi ter tudi druge motorične sposobnosti.
Krepi motorične sposobnosti. 

Tudi same barve bistveno vpliva na naše počutje in psihološke procese. Vas zanima, kako?

 RDEČA  deluje stimulativno, spodbuja cirkulacijo, daje energijo in strast do življenja.
 ORANŽNA  izraža navdušenje, svobodo, optimizem, ekstrovertiranost ter spodbuja intuicijo in kreativnost.
 RUMENA  daje jasnost in navdih, zmanjšuje tesnobo ali strah, spodbuja osebno mentalno moč.

 ZELENA  spodbuja harmonijo telesa in duha, ustvarja ravnovesje (pomirja ali spodbuja, odvisno od trenutnega stanja osebe), izraža brezpogojno ljubezen in sočutje.
 MODRA  ohladi čustva in pomirja, pomaga pri jasnem komuniciranju.
 INDIGO  pomaga doseči stabilnost in spodbuja povezovanje s svojim notranjim jaz-om.
 VIJOLIČNA  duhovnost in božanskost.

Aktivna meditacija
Koncentracija, ki jo potrebujemo pri barvanju, sproža aktivno obliko meditacije. Tako je. Med barvanjem se v možganih dogajajo podobni procesi kot med meditacijo. Zaradi pozitivnih misli in razbremenitve, ki jo sproža, barvanje tudi zmanjšuje stres in tesnobnost. Po barvanju smo zato bolj pozitivni, pomirjeni in odprti za nove podvige, ki nam jih prinese vsakdan.
Zaradi hitrega tempa življenja in številnih obveznosti je v sodobnem času naša koncentracija pogosto motena. Ko se za nekaj časa usedemo, izklopimo zunanji svet in se osredotočimo na stran pobarvanke, ki jo želimo dokončati, se naše misli usmerijo izključno v to nalogo. To krepi sposobnost koncentracije, ki jo nato lahko uporabimo tudi na vseh preostalih področjih našega življenja.
Poveča koncentracijo.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Nova Gorica