Qlandia
Z malimi triki  nad poletno vročino
Z malimi triki nad poletno vročino
Zagotovo ste že slišali tisoč in en nasvet, kako se prebiti skozi najbolj vroč del leta. Vendar, kateri triki zagotovo delujejo? Preberite spodaj, s čim si lahko pomagate tudi, ko se stopinje na termometru dvignejo v vrtoglave višave.

NI QL: Mrzel tuš

Čeprav se zdi super rešitev za hitro ohladitev, boste z mrzlim tušem dosegli ravno nasprotni učinek. Telo se bo sprva sicer res ohladilo, vendar bo nenadni padec temperature spodbudil tvorbo dodatne toplote, s katero bo telo nadomestilo izgubo. Privoščite si raje tuš z mlačno vodo, ki je le nekaj stopinj pod vašo telesno temperaturo.

NI QL: Hladno pivo

Prijetno grenko pivo ali hladni špricer najbrž zvenita zelo mamljivo, vendar se jima v poletni vročini skušajte izogniti. Alkohol namreč dodatno dehidrira telo. Prav tako se izognite večji količini kave ter gaziranih pijač s kofeinom, ki pospešuje metabolizem in sproža v telesu več toplote. Posezite po naravni mineralni vodi ter pijačah z nizko vsebnostjo sladkorja.

QL: Mali in lahki obroki

Obilni obroki bodo med prebavo sprožili več metabolične toplote, zato si raje privoščite več manjših in lažje prebavljivih obrokov tekom celega dne. Ko je najbolj vroče, pa si za malico privoščite lučko iz zmiksanega sadja, ki je odličen zdrav nadomestek sladoledu in vas bo obenem prijetno osvežila.

QL: Bombažna oblačila svetlih barv

Lahka oblačila iz naravnih materialov so kot nalašč za tople dni. Bombaž bo absorbiral znoj in olajšal njegovo izhlapevanje, kar vas bo hladilo. Odločite se za svetle barve, ki ne absorbirajo sončnih žarkov in zato manj grejejo.

Poiščite poletno osvežitev v Qlandii
Ledomat in drobilec ledu Princess

Ledomat in drobilec ledu Princess

Steklenička za vodo Natural Life

Steklenička za vodo Natural Life

Steklenička za vodo Bottle&More

Steklenička za vodo Bottle&More

Steklenička za vodo z ožemalnikom za citruse

Steklenička za vodo z ožemalnikom za citruse

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Nova Gorica