Qlandia
Preženimo stres!
Lepo je začeti dan z nasmehom. Včasih pa nas kljub odlični volji dogodki v dnevu spravijo iz tira. Stresne situacije niso prav nič prijetne. Naučimo se jih obvladati in s preprostimi rešitvami poskrbimo, da nam tudi napornejši pripetljaji ne pridejo do živega.

Poskrbite za dovolj spanja

Neredno spanje ima lahko izjemno negativne posledice za organizem ter lahko povzroča večjo razdražljivost in stres. Pogosto nastane začarani krog, saj razdraženost še bolj negativno vpliva na moten spanec. Ko je le mogoče, poskusite izključiti budilko in si privoščiti 7 do 9 ur spanja.

Smejte se

Ni boljšega načina, kako razbremeniti težko situacijo. Res je, smeh ni vedno primerna rešitev. Vendar pa se lahko v veliko vsakodnevnih situacijah, ko se napetost stopnjuje, preprosto umaknete in si privoščite odmerek smeha. Preberite zabavno zgodbo, se do solz nasmejte ob smešnem videoposnetku na Youtubu ali pa morda poskusite jogo smeha in se prepustite valu dobre volje, ki vas bo preplavil.

Osredotočite se z jogo

Z ravnovesjem telesa in duha lažje ohranimo mirno kri v kočljivih situacijah. Če ste pogosto izpostavljeni stresu, poskusite odvečno napetost sprostiti s treningom joge. Predvsem pravilno in umirjeno dihanje s trebušno prepono bo naredilo čudeže, ko vam bo prepoln urnik vsakdana kazal zobe.

Trening za odklop

Vzemite si čas zase in zbistrite glavo z odličnim treningom. Poiščite tisto fizično aktivnost, ki vas najbolj veseli in se je ne boste lotevali z muko. Jahanje, sprehod, supanje, ples, dvigovanje uteži … Možnosti je ogromno! Nimate idej? Hitro sprostitev lahko dosežete s kratkim, a intenzivnim tekaškim treningom.

Objemite svojega ljubljenčka

Male domače živalce so pravi balzam za dušo. V težkih trenutkih se odmaknite od težavne situacije in objemite kužka, mucko ali drugega ljubljenčka. V trenutku se vam bo narisal nasmeh na obrazu in obenem v telesu sprostil hormon sreče, ki bo omogočil učinkovito kljubovanje stresu.

QL nasvet: Pravilo minus 3

Ali ste pod stresom, ker je vaš urnik prepoln obveznosti? Dobro ga preglejte in takoj izločite 3 manj nujne obveznosti.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Nova Gorica