Qlandia
Letos pa res začnem!
Ohranite motivacijo zaobljub tudi po prvem tednu januarja.
V pregrešnem decembru nas je bilo zagotovo veliko takih, ki smo si zadali zaobljubo, da se po novem letu pa res spravimo v red. Začeli bomo z redno vadbo, odpovedali se bomo sladkanju in drugim razvadam, omejili bomo odvečno zapravljanje … No, januar je tu. Se boste svojih zaobljub držali? Zbrali smo nekaj nasvetov, s katerimi bo izpolnjevanje zaobljub precej lažje.
 Začnite novo navado z novo opremo.  
Vadba bo zagotovo prijetnejša v opremi, ki vam je všeč in lahka hrana okusnejša, če jo boste pripravili v novi posodi.
 Postavite si realne cilje.  
Začnite postopoma – če do sedaj niste nikoli telovadili, se v začetku potrudite migati enkrat do dvakrat na teden, šele sčasoma povečajte število treningov. Cilje si zapišite v rokovnik ali digitalni planer. Nastavite si tudi opomnike, ki vas bodo motivirali k uresničitvi cilja.
 Naj bo pestro.
Tako se zagotovo ne boste naveličali. Če ste se odločili zdravo jesti, to še ne pomeni, da morate vsak dan za kosilo jesti zeleno solato ali piščanca in brokoli. Prav tako več gibanja ne pomeni zgolj tek ali dvigovanje uteži.
 Sestavite si urnik.
Tako boste novo navado najlažje umestili v svojo dnevno rutino. Načrtujte si čas za nakupovanje, gibanje, druženje in redne obroke. Kmalu boste opazili, da imate dovolj časa za vse!
 Izzivajte prijatelje.
V svojih zaobljubah zagotovo niste sami. Poiščite prijatelja, ki si želi podobnih sprememb kot vi in si postavita izziv kaj bosta do kdaj dosegla. Tekmovalnost in želja po zmagi lahko odlično vplivata na motivacijo in usvajanje novih navad.
 Spremljajte svoj napredek.
Motivacija bo zagotovo večja, ko boste ugotovili, da nove navade pozitivno vplivajo na vaše življenje. Redno beležite svoje dosežke – bodisi izgubljene kilograme, pretečene kilometre, prihranke ali druge dosežene cilje.

 Občasno se pregrešite.
Če boste prestrogi do sebe, vas bo misel na prenehanje kmalu spravljala v skušnjavo. Nič ne bo narobe, če si boste kdaj pa kdaj privoščili kepico sladoleda, kavico ali dan pod odejo na kavču. Trik je v zmernosti – pregreha nikakor ne sme postati navada.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Nova Gorica