Qlandia
Brez »shock-a« na računu
Brez »shock-a« na računu

Upoštevajte te nasvete in nikoli ne boste ostali brez interneta na telefonu!

Si še znate predstavljati svet brez interneta? Kako bi preživljali čas brez družabnih omrežij? Kako bi opravljali svoje delo brez elektronske pošte? In kako bi bilo, če vas vaš pametni telefon ne bi več povezoval z "zunanjim svetom"? Brez skrbi, če boste upoštevali naslednje nasvete, vam o življenju brez interneta na telefonu ni treba niti sanjati!

1. Ne pozabljajte na WiFi

Mobilni prenos podatkov je tako rekoč že stalnica na našem pametnem telefonu. Tako se zanašamo nanj, da marsikdaj pozabljamo na možnost brezžičnega omrežja. Da bi prihranili pri prenosu podatkov, vključenem v vaš mobilni paket, se povežite na omrežje WiFi, kadar imate možnost. Seznam točk WiFi v Sloveniji si lahko ogledate tukaj

2. Previdno z YouTubom

Se radi zadržujete na YouTubu? Svetujemo vam, da tega ne počnete na račun mobilnih podatkov. Gledanje posnetkov na YouTubu je namreč zelo potratno, zato vam svetujemo, da priljubljene vsebine gledate v varnem zavetju omrežja WiFi. Ne pozabite, da lahko k porabi podatkov znatno prispevajo tudi posnetki na družabnih omrežjih, ki se v nekaterih primerih celo samodejno predvajajo. 

3. Mobilna televizija

Sodobna tehnologija nam omogoča ogled televizijskih vsebin kjerkoli in kadarkoli. Zlahka se zgodi, da na telefonu gledate razburljivo športno srečanje in medtem pozabite na čas. Posledice so lahko neprijetne predvsem za vašo denarnico, saj na ta način mimogrede prekoračite zakupljene količine prenosa podatkov. 

4. Preklopite na Telemach!

Pri Telemachu boste na svoj račun prišli vsi novi in že obstoječi mobilni uporabniki, saj so maja letos znova poskrbeli za podatkovni šok, s katerim boste lahko brezskrbno brskali po internetu! Osnovni paket VEČ je opremljen z 1 GB prenosa podatkov na mesec, v najbolj priljubljenem paketu ŠE VEČ boste lahko koristili kar 25 GB. Najbolj zahtevnim priporočamo paket NAJVEČ, kjer vas čaka neverjetnih 60 GB mesečnega prenosa podatkov. In še super novica - kljub povečanju količine prenosa podatkov cene mobilnih paketov ostajajo nespremenjene!

Izkoristite UNIFI in UNIFI TRAVEL

Poleg večjih količin podatkovnega prenosa v vseh mobilnih paketih družine VEČ lahko Telemachovi naročniki brezskrbno uporabljate splet tudi pri potovanju po svetu. To omogočata razširjeni mreži WiFi-točk UNIFI in UNIFI TRAVEL. Mreža UNIFI je uporabnikom na voljo s kar 650.000 točkami WiFi v regiji, kar omogoča brezskrbno počitnikovanje tudi v državah, ki niso članice EU. Na svoj račun s Telemachovimi storitvami prihajate tudi svetovni popotniki, ki se lahko po vsem svetu brezplačno povezujete na kar 68 milijonih lokacij. 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVANova Gorica