Qlandia
Klobuk, predmet poželenja
Klobuki, klobuki, ljubimo klobuke! Zakaj? Ker so rešitev za vse težave. 

Sončna pripeka, močan veter ali samo »bad hair day«. Trend klobukomanije se nadaljuje in to pomlad kraljuje povsod – v poslovnih, elegantnih, casual ter športnih stajlingih.

Kako pa izbrati najprimernejši klobuk za vašo obliko obraza?

Ovalna oblika

Pri izbiri klobuka imate neskončno možnosti. Pozorni bodite le na njegovo velikost – naj bo sorazmerna z vašo. Višji ste, večji klobuk si lahko privoščite.

Okrogla oblika

Majhnim in širokim obrazom pristajajo klobuki z visoko krono, ki dodajo navidezno dolžino obrazu, ter dolgi, dekorativni krajci. Poizkusite baretko s šiltom ali zelo trendno Fedoro.

Kvadratna oblika

Asimetričen klobuk bo navidezno zožil vaš obraz in zmehčal ostre linije čeljusti. Podoben učinek boste dosegli tudi, če si klobuček poveznete na stran.

Podolgovata oblika

Izogibajte se visokim klobukom in majhnim obodom, ki bodo vaš obraz še podaljšali in zožili. Prava izbira so klobuki s širokim obodom in navzdol obrnjenimi krajci, pa tudi slamniki.

Srčasta oblika

Izogibajte se oblikam s širokim obodom, saj bo vaše čelo videti širše, brada in čeljust pa še ožja. Izberite raje klobuk z ožjimi krajci in obliko, ki se bolj prilega glavi npr. okrogel Cloche.

Obiščite trgovine z oblačili in modnimi dodatki ter poiščite pravi klobuk zase!

 Še nekaj pravil za dober stajling s klobukom: 

  1. Za eleganten videz kombinirajte klobuk in lahkotni blazer.
  2. Maksi obleka + gola ramena + klobuk = zmagovalna kombinacija za romantičen videz.
  3. Poletno sproščenost v belih lanenih hlačah dopolnite s torbico in klobukom iz rafije.
  4. Odlična alternativa klobukom je turban – enobarven ali razigrano potiskan.
  5. Športna pokrivala nosite samo s športnimi oblačili.
  6. #instatrend: družbena omrežja osvajajo zelo veliki klobuki z napisom.

QL najemniki

Klobuke ponujajo v trgovinah: Sariko, Bags&More, Bonita, S.Oliver in mnogih drugih! Preveri zavihek "Trgovine". 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#moda #moda
6 rdečih luči za zgrešene nakupe
Recite ne modnim kosom, ki bodo še opremljeni z etiketo v omari čakali na boljše čase. Preverite, kako obvladati svoje nakupe in se izogniti tistim, za katere vam bo kmalu žal.
#moda
Sezona medvedov v polnem razmahu

Puhasti in topli plišasti plašči (»teddybear coat«) so osvojili srca številnih modnih navdušenk. Že imate svojega najljubšega zimskega medvedka?

#moda #lepota
Iz pisarne na zabavo
Kako svoj dnevni videz hitro preleviti v bolj glamuroznega, primernega za številne praznične zabave? Ko morate iz dnevnih obveznosti hitro skočiti na zabavo (ali poslovno večerjo), se držite teh petih korakov.
#moda
Tanek puli – modni kos, ki ga to jesen obožujemo!

V kombinaciji z blazerjem, kombinezonom, obleko z naramnicami ali širokimi hlačami – tanek puli je modni kos, brez katerega si letošnje jeseni ne predstavljamo.

#moda
QL torbe za šolske dni

Naveličani klasičnih nahrbtnikov? Poiščite modno torbo, s katero ustvarite popoln šolski slog.

#moda
Trend: urbani safari

Nevtralni toni, ki se v utility slogu prepletajo z živalskimi vzorci, velikimi kosi nakita in modnimi dodatki, ki odražajo naravo. Dobrodošli v urbani džungli.