Qlandia
Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

BALONI PRESENEČENJA

Otroci obožujejo, če se ves čas nekaj novega dogaja. Z baloni presenečenja na zabavi zagotovo ne bo dolgčas!

Na listke zapišite aktivnosti, ki jih boste tekom zabave skupaj počeli. Vsak listek vstavite v svoj balon, balone napihnite in nanje označite uro, kdaj ga vaši mali škratki lahko počijo in odkrijejo izziv, ki se v njem skriva. Balone navežite na vrvico in obesite na steno, ali jih kar prosto pustite v dnevni sobi.

Pravila igre so enostavna. Ko napoči ura, ki je zabeležena na balonu, je čas, da balon počimo in opravimo nalogo, ki se skriva v njem. Naloge prilagodite vašim malim škratom – vključite lahko najljubše igre, risanke, ustvarjanje, kuhanje … ko boste začeli, se bodo ideje kar vrstile! Seveda pred zabavo poskrbite, da boste imeli pri roki vse potrebno za realizacijo naloge.

Namesto balonov lahko uporabite tudi papirnate vrečke ali darilne škatlice, na katere napišete uro, ob kateri se posamezna vrečka oz. škatla odpre. Nekaj QL predlogov, kaj lahko skrijete v balone, smo za vas izbrskali tudi mi.


Vir: www.onegoodthingbyjillee.com
Vse za dekoracijo poiščite v trgovinah vaše Qlandie

 16.00: OKRASIMO ZA ZABAVO 

Ni prave zabave brez ustrezno okrašenega prostora. Skupaj lahko iz papirja izrezljate okraske, pripravite klobučke ali se lotite izdelovanja doma narejenih trobljic in konfetov. Na spletu boste našli ogromno predlogov za otroško ustvarjanje.

 17.00: SKUPAJ PRIPRAVIMO PRIGRIZKE 

Da ne bomo lačni, si nadenimo predpasnike in skupaj ustvarimo slastne prigrizke. Lahko se lotite priprave kakšne popolnoma nove jedi, ki je še niste preizkusili, lahko pa se prepustite ustvarjanju pri peki piškotov ali pripravite izvirno pico. Pustite otroški domišljiji prosto pot pri nadevanju in okraševanju – želijo pico s čokolado in penicami? Zakaj pa ne! Naj bo to priložnost za eksperimentiranje.

 18.00: UREDIMO SE 

Otroci obožujejo, ko se lahko sami uredijo za posebno priložnost. Dovolite jim, da oblečejo karkoli hočejo in se uredijo za zabavo. Tukaj ni pravil ali omejitev – naj skočijo v pustni kostum, kopalke ali toplo božično pižamo. Za ta večer lahko postanejo princesa, bojevnik ali neustrašni lev. Dovolite jim, da za posebno praznovanje uredijo tudi vas.

 19.00: KARAOKE in MINI DISCO 

Čas je, da zabavo dodobra ogrejemo. Pripravite seznam vaših najljubših pesmi, v roke vzemite mikrofon (ali krtačo oz. kuhalnico) in na ves glas prepevajte poznane kitice. Lahko si pripravite besedila, še bolj zabavno pa je, če vmes kar malo improvizirate in se skupaj nasmejete.

Zatemnite luči, umaknite pohištvo, ki vam je na poti in spustite na dan plesnega mojstra, ki se skriva v vas. Dovolite otrokom, da izberejo pesmi in se skupaj zavrtite kot največje zvezde na plesišču.

 22.00: ČAS ZA POSTELJO 

Po petju in plesu vaše najmlajše počasi spravite v posteljo. Pripravite jim malo presenečenje in v sobi zgradite pravo trdnjavo iz odej in blazin. Zagotovo bo še nekaj časa odmevalo hihitanje in igranje, počasi pa se bodo zazibali v spanec.

In ko vaši mali škratki zaspijo se lahko praznovanje za odrasle prične. ;)

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dom
Na zraku
S prezračevanjem dosezite boljšo kakovost življenja. Izognite se pogostim nadlogam slabega zračenja z našimi nasveti, na dogodku v Qlandii Krško pa spoznajte optimalne rešitve za zdrav in zračen dom.
#dom
Rastline, ki odganjajo komarje
Veranda, dobra družba in lahkotna sapica, ki krasi prelep poletni večer. Sliši se idilično, kajne? Vendar to idilo kaj kmalu razbije nadležno brenčanje žuželk, ki so tudi same prišle na gostijo. 
#dom
Očistite pralni stroj v 3 enostavnih korakih

Se vam zdi, da perilo, ki ga vzamete iz pralnega stroja, ni več tako čisto in dišeče, kot je bilo včasih? Ne krivite slabega pralnega praška, saj se razlog najpogosteje skriva drugje – v umazanih težje dostopnih skritih kotičkih naprave. Preverite, kako ga enostavno tudi sami očistite.

#dom
Domači pasji priboljški
Tako kot mi so tudi naši pasji prijatelji veseli priboljškov – kot nagrade ali zgolj kot dodaten vir vitaminov in hranilnih snovi, ki jim jih v redni prehrani mogoče primanjkuje. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Nova Gorica