Qlandia
Obvarujte oči pred modro svetlobo!

Pekoče, izsušene in razdražene oči niso nič novega pri dolgem delu z računalnikom. Čas je, da si omislite svoja računalniška očala.

Razglejte se malce okoli sebe. Koliko LED zaslonov, ekranov, tablic in mobilnih telefonov lahko vidite? Dandanes smo ljudje, tako v profesionalnem okolišu kot zasebno, vse bolj odvisni od raznoraznih digitalnih naprav. 60 % vseh ljudi preživi več kot 8 ur dnevno pred različnimi digitalnimi napravami. In ta čas, preživet pred ekrani različnih oblik, se iz leta v leto le še povečuje. Sorazmerno s tem pa se povečuje tudi pojav težav z očmi, ki jih dolgoročno strmenje v svetleče ekrane spodbudi.

Zakaj?

Razlog je  modra svetloba , znana tudi kot vidna svetloba visoke energije, ki jo oddajajo LCD in LED računalniški in televizijski zasloni, pametni telefoni, tablice in GPS naprave. Ker se kakovost teh zaslonov nenehno izboljšuje, raste tudi količina oddajane modre svetlobe. Čeprav je modra svetloba sama po sebi naraven pojav – prisotna je v dnevni svetlobi in pomaga, da ostanemo budni – je lahko prevelika količina škodljiva in ima neželene učinke. Povzroča lahko napenjanje in utrujenost oči, pordelost in moten ali celo dvojen vid. Pred negativnimi učinki vas lahko zaščitijo računalniška očala.

Tudi vi pri daljšem delu z računalnikom opažate, da:

… imate pogosto suhe in utrujene oči?

… čedalje bolj naprezate oči?

… slika postaja motna in jo težje izostrite?

… se vas lotevajo glavoboli?

… se počutite izčrpani?

… težje zaspite?

QL zanimivost

Dolgotrajna izpostavljenost modrim žarkom lahko povzroči poškodbe na mrežnici in prispeva k s starostjo povezani degeneraciji makule, ki lahko posledično vodi v izgubo vida.

Poišči optiko v svoji Qlandii

V vaši najbližji Qlandii se nahaja tudi specializirana optika, kamor se lahko oglasite na posvet in svetovali vam bomo glede nakupa računalniških očal. Z dioptrijo ali brez, računalniška očala vam bodo pomagala ukrotiti simptome pretirane izpostavljenosti digitalnim ekranom.

Poglejte optike v nakupovalnih centrih Qlandia. 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Nova Gorica