Qlandia
Zabavno ustvarjanje z vodnimi pištolicami

Še preden slišite besede »mami, dolgčas mi je« pripravite vodne pištolice z barvo in združite dve najlepši poletni dejavnosti: brezskrbno ustvarjanje in uživanje na prostem.

Vsi obožujemo poletje, a otroci najbolj! Saj so namreč počitnice in čas, ko nismo obremenjeni s šolskimi in drugimi »letnimi« obveznostmi. Vendar tudi v tem prekrasnem času se kdaj zgodi, da igrače niso več zanimive in risanke ne pritegnejo več pozornosti. Takrat je čas, da vključimo domišljijo in pripravimo zanimive aktivnosti s katerimi popestrimo dan. Nimate idej? Nobenega problema! Tudi tokrat vam priskočimo na pomoč s super QL predlogom, ki bo navdušil tudi najbolj zahtevne malčke:  barvno ustvarjanje z vodnimi pištolicami

Tako ustvarjanje je primerno za vse, tako majhne škrate kot malo večje otroke. Pa tudi opreme ne potrebujete veliko: le risalne liste, tablo oziroma drugo podlago (včasih pride prav tudi bližnje drevo ;) ), tekoče vodene barvice (oziroma druge pralne otroku prijazne barve) in nekaj vodnih pištolic. Če ne želite barvnih umetnin tudi na stenah stanovanja se ustvarjanja lotite na vrtu ali v parku. Pa še bolj prijetno bo – poleg ustvarjanja pisanih umetnin boste popoldne preživeli na svežem poletnem zraku.

Vse potrebščine za ustvarjanje poiščite v knjigarni ali papirnici v Qlandii

Pripravljeni? Gremo!

  1. Najprej risalne liste pritrdimo na tablo. To lahko naredimo z lepilnim trakom ali pa kar s priročnimi zaponkami. Tablo postavimo na vrt, daleč od vseh stvari, ki bi se lahko z barvo umazale ali celo uničile.
  2. Vsako pištolico napolnimo z drugačno barvo. Barvo zmešamo z vodo in nalijemo v pištolo. Lahko označimo v kateri pištoli je katera barva ali se preprosto pustimo presenetiti.
  3. Ustvarjanje se lahko prične. Z uporabo pištolic barvo brizgamo po risalni podlagi in ustvarjamo edinstvene umetniške mojstrovine. Lahko uporabimo samo eno barvo ali izmenično brizgamo z različnimi pištolami ter tako naredimo pisane vzorce.
  4. Umetnine nato postavimo na travo in pustimo, da se posušijo. Lahko jih obložimo tudi s kakim kamenčkom, da nam jih poletni vetrič ne odpihne. V tem času pa seveda pritrdimo nov risalni list in ustvarjanje se lahko nadaljuje.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci
Čas je za družinsko branje!
Prihaja april, mesec knjige. Si boste kot družina vzeli čas za branje in pripovedovanje vaših najljubših knjižnih zgodb?
#otroci #zabava
Kaj početi na deževen dan?
Oh, ta muhasta jesen! Sedimo v šoli in sije sonce, ko odhitimo domov pa nas že pričakajo oblaki in nadležen dež. Pa tako zelo smo si želeli na igrišče s sošolci … No, tudi v deževnih dneh ni časa za slabo voljo in dolgčas.
#otroci #zabava
Izdelaj svojo najbolj QL kitaro!
Popestrite deževen dan s polno žlico ustvarjanja in pravega zvezdniškega navdiha.
#izlet #otroci
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.
#otroci
SOS: prvošolček
Se vam pred odhodom vašega prvošolčka v šolske klopi pojavlja cel seznam neodgovorjenih vprašanj? Da boste brez skrbi skupaj prestopili šolski prag, smo pripravili mini SOS priročnik z odgovori na tista, ki se najpogosteje pojavljajo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Praznični QL magazin je že prišel v vašo Qlandio in s seboj prinaša cel kup presenečenj, s katerimi boste popestrili praznične dni sebi in svojim najdražjim. Poiščite ideje za prikupna darila, tudi taka, ki jih lahko naredite sami (in fantastično dišijo), oblecite se za slavnostno odštevanje in pokukajte med trike, kako uspešno uskladiti še zadnje obveznosti in zabavo. Vsi gurmani boste med prazničnimi recepti zagotovo našli nekaj za razvajanje svojih brbončic, pozabili pa nismo niti na naše male štirinožce z nasveti, kako tudi njim polepšati praznike.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Nova Gorica