Qlandia
Preženite dolgčas v avtu!

Preženite dolgčas v avtu!

Se tudi vaši mali škratje hitro naveličajo vožnje v avtu? Daljša pot na počitnice je z malčki lahko prava nadloga. Hitro se utrudijo vožnje in kmalu postanejo neučakani, kdaj bodo končno prispeli na morje. Ko opazite, da se v otroškem sedežu pojavi nemir, poskusite z eno od spodnjih zabavnih igric in dolgo vožnjo izkoristite za prijetno družinsko zabavo.

Počitniška tombola

Na list papirja zapišite seznam stvari, ki jih boste videli na poti. To so lahko hitro opazne stvari (prometni znak STOP, rdeč avto, morje …) ali take, ki zahtevajo malo bolj detektivsko oko (2 otroka v avtu, tablica s 3 enakimi številkami, kolona 3 tovornjakov, …). Preberite vsem prisotnim seznam in naj se tombola prične! Kdor prvi opazi kaj iz seznama, to na glas pove in s tem dobi točko. Ko skupaj odkrijete vse naštete stvari je igra zaključena. Zmagovalec z največ točkami pa dobi ob koncu poti presenečenje – dodatno kepico sladoleda!

Ugani kdo

Se spomnite te igre? Izvedete jo lahko tudi v avtu brez dodatnih pripomočkov. Nekdo začne in si zamisli osebo, ki jo vsi poznate. Ostali postavljajo vprašanja, na katera lahko odgovarjate samo z »da« ali »ne«.  Tisti, ki ugotovi za koga gre, si zamisli naslednjo osebo.

Zapojte skupaj

Petje sproža dobro voljo in zaposli še tako neučakanega malčka. Zapojete lahko vaše najljubše pesmi ali se pridružite izvajalcem na radiu. Ste že slišali za igro vojaški zborček? Vsakdo v avtu si zamisli verz in ga odpoje, nato pa vsi skupaj v zborčku ponovite. Vlogo 'poveljnika' si v krogu izmenjujte, tako da si vsakič drugi izmisli nov verz, ki ga nato vsi ponovite.

 QL nasveti za na pot: 

  1. Na pot se odpravite ponoči. Ne samo, da se boste izognili gneči in vročini, tako bodo otroci del poti tudi prespali.
  2. Pripravite zabavni kovček. Skupaj z otroci pripravite kovček z najljubšo igračo, zvezkom, barvicami, zabavno revijo … Tako se bodo na poti tudi sami nekoliko zamotili.
  3. Postanek za »razdivjanje«. Na poti se večkrat ustavite na postajališčih, kjer so na voljo tudi otroška igrala. Pot bo takoj postala krajša.
  4. Pripravite prigrizke. Tudi z grizljanjem malih dobrot jih boste zamotili. Seveda se lahko odločite tudi za zdrave prigrizke, kot so korenček ali suho sadje.
Poiščite izdelke za preganjanje dolgčasa v Qlandii

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?