Qlandia
Naj gre tudi vaš pes na počitnice brez skrbi!

Komar piči človeka. Kaj pa njegovega najboljšega prijatelja?

Tako kot ljudje, tudi psi niso varni pred srbečimi in včasih tudi nevarnimi piki komarjev. Za vas smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov, kako svojega psa zavarujete pred piki dveh žuželk, ki širita nevarne bolezni.

Dirofilarioza  je zajedalska bolezen, ki jo prenašajo komarji in jo povzroča srčna glistaZdravilo za preprečevanje bolezni, vam bo v obliki tablet, sirupa ali kapljic, predpisal veterinar. Bodite previdni, saj se bolezen lahko preventivno prepreči, ko pa se enkrat pojavi, je zdravljenje uspešno le v zgodnjem stadiju. 

Pred odhodom v toplejše kraje, se posvetujte z veterinarjem in svojega ljubljenčka primerno zaščitite pred nevarnimi boleznimi.

Peščena muha. Kljub temu, da je za polovico manjša od komarja, je zelo nevarna. Bolezen, ki jo peščena muha prenaša se imenuje lišmanioza. Je nevarna in neozdravljiva bolezen in prizadene celoten organizem. Preventivno se lahko pred peščeno muho pse zaščiti z ustreznimi kožnimi kapljicami in ovratnicami, ki jih lahko poiščete tudi v naši trgovini.

Poleg komarjev je po svetu, predvsem v toplejših krajih, polno drugih živalih, ki so na prvi pogled simpatične, a lahko z malo nepazljivosti povzročijo hude zdravstvene težave.


 QL nasvet : Pred potovanjem in med njim psa zaščitite pred bolhami, klopi ter drugimi zunanjimi in notranjimi zajedavci. Še pred prihodom na počitniško destinacijo pa se pozanimajte, kje je najbližja veterinarska ambulanta za nujno pomoč in kdaj obratuje. 
Poiščite vse za vašega hišnega ljubljenčka v nakupovalnem centru Qlandia

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dom
Na zraku
S prezračevanjem dosezite boljšo kakovost življenja. Izognite se pogostim nadlogam slabega zračenja z našimi nasveti, na dogodku v Qlandii Krško pa spoznajte optimalne rešitve za zdrav in zračen dom.
#dom
Rastline, ki odganjajo komarje
Veranda, dobra družba in lahkotna sapica, ki krasi prelep poletni večer. Sliši se idilično, kajne? Vendar to idilo kaj kmalu razbije nadležno brenčanje žuželk, ki so tudi same prišle na gostijo. 
#dom
Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

#dom
Očistite pralni stroj v 3 enostavnih korakih

Se vam zdi, da perilo, ki ga vzamete iz pralnega stroja, ni več tako čisto in dišeče, kot je bilo včasih? Ne krivite slabega pralnega praška, saj se razlog najpogosteje skriva drugje – v umazanih težje dostopnih skritih kotičkih naprave. Preverite, kako ga enostavno tudi sami očistite.

#dom
Domači pasji priboljški
Tako kot mi so tudi naši pasji prijatelji veseli priboljškov – kot nagrade ali zgolj kot dodaten vir vitaminov in hranilnih snovi, ki jim jih v redni prehrani mogoče primanjkuje. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Novo mesto