Qlandia
QL ustvarjalci prazničnega vzdušja
Vsak dan, še preden se vrata Qlandie odprejo, za vas v nakupovalnem centru prižgejo praznično vzdušje. Poskrbijo, da že prve obiskovalce pozdravijo praznične pesmi in z budnim očesom preverjajo, da vsaka lučka brezhibno sveti. 
To so naši QL hišni tehniki. Povprašali smo jih, kaj v njihovem zasebnem življenju naredi zimsko obdobje res praznično.

Vprašanja

 1. S kom boste preživeli prihajajoče zimske praznike?
 2. Kaj si boste letos zaželeli v pismu Božičku?
 3. Imate kakšen zanimiv, zabaven spomin na božično-novoletna praznovanja?
 4. Kaj najraje počnete v krogu najdražjih v zimskem času?

Boris Sep, Maribor

 1. Zame je družina najpomembnejša, zato praznike preživimo skupaj. Božič običajno preživimo v zavetju toplega doma, novo leto pa obeležimo bolj aktivno, običajno na slovenskih smučiščih.
 2. Materialne dobrine niso najpomembnejše, zato si želim predvsem ljubezni, spoštovanja, zdravja ter sreče družine in prijateljev.
 3. Ko smo se na silvestrovo odločili, da bomo zunaj prižgali žar. Začudeni pogledi sosedov, ki so se spraševali, če to sploh sodi v zimski čas, so bili res neprecenljivi.
 4. Z družino smo zelo aktivni. Pogosto se sprehajamo po Pohorju ali se odpravimo smučati. Veseli smo vsakega snega, ki ustvari pravo zimsko vzdušje.

Darko Kodrič, Krško

 1. Preživel jih bom v krogu svoje družine, to je moje žene in treh zlatih otrok.
 2. Če bi danes Božiček res izpolnil mojo željo, bi ga zaprosil, da pomaga čudežno ozdraveti mojemu sinu, ki je pred leti zbolel za kronično boleznijo.
 3. Rojstvo sina Jerneja, ki je potrkal na ta svet par minut po polnoči in tako naredil praznovanje Novega Leta 2005 nepozabno.
 4. Zima ima vedno poseben čar, še posebej kadar sneži in smo vsi doma. Takrat je čarobno prižgati ogenj v kaminu, se poigrati zunaj na snegu, priti na toplo in popiti dober čaj. Brez smučanja pa tudi ne gre.

Tatomir M, Nova Gorica

 1. Praznike bom preživel v družinskem krogu.
 2. Samo zdravje, drugo kar bo, pa bo.
 3. Zanimivo je bilo leta 2014, ko se je v nakupovalnem centru na božični večer zamašila kanalizacija 15 min preden sem zaključil z delom. Imel sem kar pestre božične dni. 
 4. Največ je druženja in dobrih pogovorov.

Tomaž Lovec, Nova Gorica

 1. Zaključek leta bom preživel doma, v družinskem krogu.
 2. Da bi nas v letu 2017 spremljali zdravje, sreča in veselje.
 3. Večinoma so vsa praznovanja pri nas pestra, zanimiva in zabavna.
 4. Če je le mogoče, se odpravimo na smučanje.

Sebastjan Krajnc, Ptuj

 1. Praznike bom preživel v krogu ožjega sorodstva. Zanje si pogosto vzamemo premalo časa.
 2. Pri nas sem jaz Božiček. 
 3. (ni odgovora)
 4. Z najdražjimi sem v zimskem času najraje na toplem v zavetju doma, saj je zunaj mrzlo.

Matej Cvilak, Ptuj

 1. Zimske praznike bom preživel v krogu svoje družine in otrok.
 2. Hmmm … mogoče nov avtomobil? 
 3. Vsako praznovanje je nekaj posebnega in čarobnega. Običajno praznujemo doma, med domačimi in prijatelji.
 4. Zbiramo in zavijamo darila, pečemo slastna peciva in postavimo smrekico. Seveda so najbolj zabavni trenutki, ko s sinovi skupaj na skrivaj iz smrekice pojemo bombone, ki smo jih uporabili kot okraske.

Borut Dolanc, Kamnik

 1. Prazniki bodo sicer bolj delavni, vendar si bom skušal čim več časa vzeti za ljudi, ki mi veliko pomenijo. Večinoma bom doma, če bo vreme dopuščalo, pa bom skočil na izlet v hribe.
 2. Želim si zdravja, sreče in več razumevanja med ljudmi. No, pa tudi kakšna božičnica bi prišla prav. 
 3. Eno bolj zanimivih praznovanj je bilo na Zgornjem Jezerskem. Zapadlo je ogromno snega in nekaj dni smo bili skoraj odrezani od sveta. Vendar je bilo vseeno čudovito.
 4. Najlepše se je sprehajati po zasneženi naravi in uživati v njenih lepotah. Obvezen pa je tudi obisk Ljubljane, kjer se že tradicionalno srečamo z prijatelji na kuhanem vinu.

Bojan Kaučič, Maribor

 1. Doma, v krogu družine.
 2. Zaželel si bom srečo, zdravje in mir doma, ter obenem tudi vsem ljudem na svetu.
 3. Ko se je na silvestrovo na poti k nam prijateljem pokvaril avto v centru Maribora. Načrtovano umirjeno praznovanje v krogu prijateljev se je prelevilo v najbolj nepozabno praznovanje na prostem v družbi vseh Mariborčanov.
 4. Odpravimo se na sprehod, ob slabšem vremenu pa pogledamo kakšno komedijo ali družinski film.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dogajanje
Na kavi: Baby Center
Pogosta prva asociacija na december so otroško veselje in praznična darila. Zato smo tik pred praznično evforijo skočili v Baby Center, kjer so nam razkrili kakšen bo praznični december pri njih. Preberite intervju.
#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dogajanje #šport
Na kavi: V novi trgovini Sport Vision

Tokrat smo se na kavico in klepet zapeljali v Qlandio Novo mesto. Konec avgusta smo tukaj z navdušenjem pozdravili novo športno trgovino Sport Vision in seveda smo o njej takoj želeli izvedeti čim več. 

#dogajanje
Na kavi: Bags&More
V dneh tik pred začetkom šolskega leta smo se na obisk podali tja, kjer je v zadnjih avgustovskih dneh najbolj vroče – med police s šolskimi potrebščinami. 
#dogajanje
Na kavi: SIMPLE Barber Shop
Besedo brivec smo še do nedavnega povezovali s preteklostjo ...
#dogajanje
Zabavno v Qlandii

Včasih pride tak dan, ko potrebujete malo družbe, zabave in pozitivne energije. Na tak dan vstopite v deželo zabave, kjer ste vedno nekaj dogaja in ste vedno dobrodošli!

Preverite, kaj vse se dogaja pri nas. Spremljajte rubriko DOGODKI na spletni strani in bodite na tekočem s prihajajočim dogajanjem v vaši Qlandii.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVANovo mesto