Qlandia
Prijetna svežina za vroče dni
Prijetna svežina za vroče dni

Minili so časi, ko so nam vroči poletni dnevi kratili spanec in otežili vsako, še tako enostavno, opravilo. V največji sopari sedaj preprosto pritisnemo tipko »on« in si privoščimo prijetno ohladitev stanovanja in avtomobila s klimatsko napravo. Preberite si nekaj nasvetov, kako doseči kar najboljši učinek vaše naprave.

Le 3 do 4 °C manj kot zunaj

Pri nastavljanju termostata klimatske naprave ne pretiravajte in določite temperaturo, ki je za 3 do 4 °C (največ 8 °C) nižja od zunanje temperature. Večja razlika lahko namreč povzroči prehlad in druge težave (nabrekla nosna sluznica, glavobol, napetost, …) povezane s preobremenjenostjo organizma. Tudi, če bo le nekaj stopinj razlike, boste prijetno osvežitev zagotovo občutili, saj bo klimatska naprava iz prostora odstranila še odvečno vlago.

Vzdrževanje na prvem mestu

Še posebej, če klimatsko napravo uporabimo po daljšem obdobju, jo moramo temeljito očistiti in zamenjati filtre. Zrak iz klimatske naprave, ki ni redno vzdrževana, je pogosto slab in včasih neprijetnega vonja. Na vlažnih, umazanih in temnih mestih klimatske naprave se namreč kmalu začnejo razmnoževati bakterije, plesni in glivice, ki povzročajo slabo počutje in včasih celo zdravstvene težave.

Vse je v pravilni tehniki

Popolnoma razgret prostor (ali avtomobil) ne moremo v trenutku ohladiti, tudi če nastavimo termostat klimatske naprave na minimum. Zato najprej odprite vsa okna in na hitro prezračite. Nato pa okna zaprite in klimatsko napravo nastavite na zmerno delovanje. Tok hladnega zraka mora krožiti po prostoru in ne sme biti usmerjen neposredno v vas. Lopute klimatske naprave zato usmerite v del prostora, kjer se običajno ne zadržujete.

Poiščite poletno osvežitev v Qlandii
Prenosna klima BEKO

Prenosna klima BEKO

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dom
Na zraku
S prezračevanjem dosezite boljšo kakovost življenja. Izognite se pogostim nadlogam slabega zračenja z našimi nasveti, na dogodku v Qlandii Krško pa spoznajte optimalne rešitve za zdrav in zračen dom.
#dom
Rastline, ki odganjajo komarje
Veranda, dobra družba in lahkotna sapica, ki krasi prelep poletni večer. Sliši se idilično, kajne? Vendar to idilo kaj kmalu razbije nadležno brenčanje žuželk, ki so tudi same prišle na gostijo. 
#dom
Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

#dom
Očistite pralni stroj v 3 enostavnih korakih

Se vam zdi, da perilo, ki ga vzamete iz pralnega stroja, ni več tako čisto in dišeče, kot je bilo včasih? Ne krivite slabega pralnega praška, saj se razlog najpogosteje skriva drugje – v umazanih težje dostopnih skritih kotičkih naprave. Preverite, kako ga enostavno tudi sami očistite.

#dom
Domači pasji priboljški
Tako kot mi so tudi naši pasji prijatelji veseli priboljškov – kot nagrade ali zgolj kot dodaten vir vitaminov in hranilnih snovi, ki jim jih v redni prehrani mogoče primanjkuje. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Novo mesto